сп. National Geographic - Януари 2021
National Geographic KIDS - Декември 2020
Хората са използвали изкуството като средство за общуване и изразяване още преди хиляди години
Над 60% от рибните популации в Дунав и притоците му са изчезнали през последните 20 години
Проектът „Мито Орозов – българският Хенри Форд“ на Регионален исторически музей Враца
е националният победител в двадесетото издание на Дарителската програма на Мото-Пфое за опазване на природното и културно наследство в България
Положителната промяна в света обикновено се крие в решенията на смели хора, в чиито идеи вярваме ние останалите. Идеи, които получават своята заслужена висока оценка и подкрепа. Такава е историята на международния конкурс за социално предприемачество Chivas Venture, който вече пета година търси и намира работещи стартъпи в полза не само на местните общности, но и на света като цяло. Най-добрите и перспективни проекти се борят за сумата от 1 милион долара, а България е достоен участник от самото начало.
Не са един и два примерите за хора от фотографския бранш в България, които успяват да се реализират извън рамките на страната, да бъдат едни от най-титулованите и търсени фотографи в Европа и Америка, да печелят световни конкурси в различни категории, да участват в глобални агенции, чрез които да работят за световни брандове.
Първият концерт за новата 2019 година от Фортисимо Фамилия е посветен на музиката, написана от български композитори. „Приказка за Крали Марко“ навлиза в много пъстра музикална тема. По традиция концертът ще се проведе в зала “България” в последната неделя на януари (27-ми) и започва в 11:30 часа.
Ежедневието ни в съвременното развито общество е немислимо без мобилните телефони. Изборът на пазара става все по-труден, поради изобилието от модели с все повече
екстри – повече пиксели, мегабайти, знайни и незнайни приложения и какво ли още не. Представяме ви най-новия смартфон Nokia с чист Android™, които се вписват ненатрапчиво в ежедневието ни и ни помагат да сме по-ефективни, по-доволни, по-свързани или пък не...
От Фортисимо Фамилия връщат приказката с най-разпознаваемата и обичана празнична музика на Чайковски отново на сцената на зала „България“, този път на 23 декември от 11:30 часа. И докато децата са в очакване на подаръците си от Дядо Коледа, други двама майстори в занаята си маестро Максим Ешкенази и Софийска филхармония са подготвили страхотен празничен концерт.
Това е последният знак в 12-годишния китайски зодиакален цикъл. В Китай свързват Прасето с честността, добротата и късмета.
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Страница 9
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах