сп. National Geographic - Октомври 2020
National Geographic KIDS - Октомври 2020

КИНОМАНИЯ 2019 ЩЕ РАЗДАДЕ ДЕТСКИ ОСКАРИ ЗА ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА

2.11.2019 г.

За втора поредна година в рамките на продуцирания от НДК фестивал Киномания /14-28 ноември/ ще бъдат раздадени детски Оскари за кратки игрални и анимирани филми, измислени, заснети, изиграни и режисирани от деца!

Детският мини фестивал ще бъде част от програмата на традиционния кино фестивал - на 23 ноември 2019 в кино “Люмиер Лидл” от 10.30 ч. ще бъдат отличени най-добрият игрален и най-добрият анимационен филм, най-добрата актьорска игра, най-добър оператор, най-добър сценарий, декор и адаптация.

Тази година ще има и награда в специална нова категория за детски филм на тема „гледай” – основното послание на Киномания 2019. След успеха на детския кино фестивал на миналогодишната Киномания тази година организаторите отварят широко вратите си за творчеството на деца от цялата страна!

Ако обичате да създавате кратки игрални филми или стоп моушън анимации, сега имате уникалната възможност творчеството ви да бъде показано на голям екран и да се състезава с десетки други детски творби!

Специално жури от популярни личности ще подбере най-добрите предложения, а условията са следните: - Сценаристите, актьорите, операторите и режисьорите да са деца на възраст от 7 до 14 години. - Дължината на филмите да бъде до 3 минути. - Историите да не включват диалог и аудио реплики. - Да може да докажете, че децата са създатели на филма.

Творбите трябва да бъдат изпратени до 8 ноември 2019 на nim.animations.school@gmail.com или като съобщение на Facebook страницата: NIM kids animation. Най-добрите от предложенията ще бъдат излъчени на големия екран на „Детска Киномания 2019“ на 23 ноември 2019 в кино „Люмиер – ЛИДЛ“, НДК. „Очакваме тази година децата да ни изненадат още повече с невероятни истории и сюжети!

Каним всички малки кино ентусиасти, които измислят, създават и монтират свои собствени истории, да ни изпратят кратките си филмчета, за да им помогнем да достигнат до големия екран! – споделя Марина Николова от NIM Animations, организатор на детския кино фестивал.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах