сп. National Geographic - Октомври 2020
National Geographic KIDS - Октомври 2020

BRITANICA вдъхновява децата с конкурса „Моето пътешествие около света“

10.9.2019 г.

За пета поредна година BRITANICA вдъхновява децата с конкурс за детска рисунка, който стартира днес – 10 септември и ще продължи до 10 ноември 2019 г.

Неговата тема е "Моето пътешествие около света". В художествената надпревара могат да участват деца от 3. и 4. група в детските градини и ученици от 1. и 2. клас. Те ще се състезават в две възрастови категории.

Основен партньор на „Моето пътешествие около света“ е списание National Geographic Kids, до което темата е много близка, тъй като самото то поднася на своите малки читатели интригуващи истории за живота на Земята. На конкурса партнират още WWF – България и играчките Thinkle Stars. Всички заедно, чрез темата на художествената надпревара, се стремим да насърчим малките таланти да бъдат любознателни и креативни, да опознават нашата планета, да се грижат за нейната природа и да вярват, че мечтите могат да ги заведат навсякъде.

Децата, желаещи да участват, трябва да нарисуват себе си като пътешественици на своето мечтано място – заедно с интересните животни и хора, които биха срещнали там; да изобразят екзотични растения, красиви водопади, тайнствени джунгли, величествени планини или безкрайни пустини. Малките художници могат да изберат да нарисуват и само живописен пейзаж, характерен за дадена географска област. Нека си представят, че рисунката е най-хубавата снимка от тяхното пътешествие – тази, която биха показали на всички свои приятели.

Всяко дете може да участва само с една рисунка във формат А4 или стандартен лист от блок. Можете да изпращате рисунките на адрес: София, ул. „Шести септември“ 7, за BRITANICA, или пък да ги занесете в някой от филиалите на BRITANICA, които ще откриете тук. Крайният срок за получаване на рисунките е 10 ноември 2019 г. Всички условия на конкурса можете да видите на: http://okolo-sveta.britanica-edu.org

Журито на конкурса ще обяви победителите в началото на декември. След това всички 40 най-добри творби ще бъдат показани във виртуална изложба в сайта на конкурса.

Сред големите награди за класираните на първите места са курсове по английски език в BRITANICA, красивата енциклопедия „Голяма книга за животните по света“, предоставена от сп. National Geographic Kids, забавни настолни игри и образователни таблети от Thinkle Stars™ и плюшени животни – играчки от WWF България. А ако искате още сега да си имате плюшена животинка – символ на мисията на WWF да опазва домовете на животните, можете да направите дарение онлайн на wwf.bg/support. Така ще станете закрилник на диво животно. Можете да си изберете панда, слон, тигър, шимпанзе, рис или сова и играчката скоро ще се озове в дома ви.

Медийни партньори на конкурса са радиата FM+, Melody и FRESH! Новини за надпреварата ще научавате от фейсбук страницата на BRITANICA.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах