сп. National Geographic - Октомври 2020
National Geographic KIDS - Октомври 2020

Разнообразие от раници на Fjällräven за есен-зима 2019

26.8.2019 г.

Разнообразните и надеждни раници на Fjällräven за есен-зима 2019 са идеални спътници за ежедневието, за разходки в планината или пък за училище.

Възможността да носите нещата си - леки или тежки, на кратки разстояния или за дълго - докато се чувствате комфортно и се движите свободно, е целта на всяка Fjällräven раница, още от самото създаване на марката през 1960 година. Днес, шведските раниците са известни със своята функционалност, надеждност и комфорт. Като намигане към първите си стъпки и дългата история на разработване на своите продукти, Fjällräven представя новата серия Vardag за есен-зима 2019, с изчистен дизайн и класическото лого от 70-те години. Друго ново попълнение в колекцията раници е серията Norrvåge - изработена от премиум рециклирана вълна.

Раницата винаги е била в сърцето на Fjällräven.

През 1960 младият Åke Nordin (Оке Нордин) създава Fjällräven в мазето си в Örnsköldsvik, Швеция, като развива революционна (лека и здрава) алуминиева рамка и първата си собствена раница, която прави дивата природа малко по-достъпна. Няколко години по-късно, в края на 70-те години, Fjällräven вече е известна outdoor марка, когато Оке прочита във вестника за увеличаването на болките в гърба сред шведските граждани, като цифрите показват, че около 80% от шведите (включително младите хора) страдат от проблема. Оке решава, че един от начините за справяне с проблема е раница, разработена специално за ученици. Това е Fjällräven Kånken и така започва началото на успеха на марката в сектора на ежедневните раници. На този етап от историята на компанията, Оке използва изображението на лисица, която се спуска по хълм като лого за марката. Но това е по-скоро илюстрация отколкото лого и не се вписва в съзнанието на хората. Става ясно, че Fjällräven се нуждае от по-силна идентичност. И така Оке и управителят на Friluftsmagasinet - най-важният търговец на дребно за марката, се събират в тясната кухничка на магазина и започват да нахвърлят идеи. С помощта на експерти в областта – двамата създават лисичката на Fjällräven. Тя се превръща в уникалното лого, което сега може да се види както на големи градски улици, така и в планината и сред дивите гори.

Поклон към 70-те години - Новата серия Vardag daypacks.

Vardag е шведската дума за делничен ден. Новата гама Vardag предлага леки раници и чанти за ежедневното придвижване до училище и работа. Като намигане към ранните дни на Fjällräven, продуктите от тази серия показват оригиналното лого на Fjällräven от 70-те години. Те са изработени от здрав плат G-1000 HeavyDuty Eco S, който предпазва вещите ви и придава класически вид на Fjällräven.

Всекидневни чанти с вечна градска привлекателност: Новата серия Norrvåge, изработена от първокласна рециклирана вълна

Новата гама Norrvåge в категорията Fjällräven daypack са неподвластни на времето и красиво изработени чанти, изработени от премиум рециклирана вълна, които ви позволяват да носите личните си вещи с небрежен стил. Позната като Re-Wool във Fjällräven, рециклираната вълна е специално селектирана за марката в Италия. Освен от вече произведени продукти, тя се добива и от излишъци от индустриално производство, които са били сортирани по цвят, нарязани и преработени, за да се превърнат в нещо ново. "Опитваме се да използваме рециклирани материали, когато можем," казва мениджърът на Fjällräven за устойчивост Christiane Dolva (Кристиане Долва). „Това е просто защото използвайки материали, които вече съществуват, пестим енергия и ресурси, вместо да хабим допълнителна енергия за извличане на нови суровини. Вълната е толкова невероятен материал, че просто е срамота да се губи. Вярваме, че нашата Re-Wool е добра алтернатива на девствената вълна, защото използва материал, който иначе би бил изгубен. "

Norrvåge серията е стилен избор за градските приключения, с класическия вид на вълната и с детайли от естествена кожа. Norrvåge Foldsack и Norrvåge Briefpack са снабдени с джоб за лаптоп, което ги прави перфектни спътници за ежедневния живот. Norrvåge Pocket е най-малкият член на серията и е идеален за носене на най-необходимото като телефон, портфейл или документи за пътуване.

Norrvåge и Vardag ще са налични в магазина на марката в The Mall, ниво партер, както и онлайн на fjallraven-shop.bg, от септември.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах