сп. National Geographic - Октомври 2020
National Geographic KIDS - Октомври 2020

Загорка IPA е вече тук!

18.4.2019 г.

Считаната за една от най-иновативните марки бира отваря вратата на консуматорите към изцяло нов бирен свят

ЗАГОРКА АД представи новото пиво – Загорка IPA, което става част от портфолиото на марката. Пивоварната е първата сред големите производители на бира в България, която ще предложи от кехлибарената напитка от стила IPA (India Pale Ale). Пивото има корени от британските пивоварни традиции, но съчетава в себе си 100% български малц и талантът на майстор-пивовара на ЗАГОРКА – Валентин Кръстев. Бирата е нефилтрирана, отличаваща се с приятна горчивина и плодови нюанси, идващи от два вида ароматен хмел и е подходящa за всекидневна консумация.

На специално събитие, което се проведе в Национална галерия „Квадрат 500“, Загорка IPA беше представена от Ондрей Куцки, мениджър Верига на доставки на Пивоварната. Гостите имаха възможността да отключат уникалните вкусови характеристики на пивото със специално приготвено меню. Загорка IPA, позволява комбинация с широк спектър от ястия, който всеки може да приготви. Правилният им подбор само може да настрои сетивата по начин, по който да бъде постигната максимална наслада от вкуса на пивото и на ястието.

Историята разказва, че стилът India Pale Ale е създаден през XIX век, когато британците са градили колоните си в Индия. За да могат да осигурят бира дори и на най-далечната колония на Кралството, британските пивовари добавяли още хмел и го използвали като естествен консервант, който позволявал на бирата да издържи дългото пътуване. Температурните промени и морското вълнение „добавят характер“ към кехлибарената течност. Така се появява India Pale Ale или IPA, който днес е най-популярният стил крафт бира в света.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах