сп. National Geographic - Октомври 2020
National Geographic KIDS - Октомври 2020

Fjällräven отвори своя първи магазин в България

4.4.2019 г.

Емблематичната шведска марка Fjällräven отвари своя първи магазин в България

Емблематичната шведска марка Fjällräven, производител на Конкен (Kånken), смятана за най-продаваната градска раница в света, отвори своя първи магазин в България! Освен раниците Конкен, Fjällräven създава издръжливо и функционално оборудване за приключения на открито. Разнообразието от продукти варира от облекла като панталони и якета до екипировка като раници, палатки и спални чували.

Досега Fjällräven присъстваше в страната чрез официалния дистрибутор на бранда Skisharki и се предлагаше само в няколко локации, но на 29-ти март, шведската марка откри първия си магазин в София. Той се помещава в търговския център The Mall (ниво партер) и предлага раниците Kånken, заедно с по-широка гама от оборудване за живот сред природата, включително якета, трекинг панталони и топове.

Специално за откриването, в България дойде и Харалд Хейм, главен оперативен директор на Fenix Outdoor Emerging Markets.

„Следвайки глобалния план за експанзия на Fjällräven и положителното развитие в региона на Югоизточна Европа, решихме да стъпим на българския пазар с нов подход - откриваме магазин на Fjällräven с партньор. Ние вярваме, че това е правилният начин да въведем и позиционираме марката Fjällräven по-добре и да отдадем на нашите непреходни, издръжливи и функционални продукти вниманието и средата, които заслужават. За да гарантираме успеха си, обединяваме усилия със Skisharki - доверен, професионален и надежден партньор в търговията на дребно, който разбира марката и нашите основни ценности. През последните години в България се наблюдава много позитивно икономическо развитие. Можем ясно да видим увеличаване в търсенето на първокласни и устойчиви продукти за живот на открито и очакваме с нетърпение успешното развитие на този пазар, с повече търговски партньори и магазини“ - сподели г-н Хейм.

Fjällräven е основана през 1960 г. от Оке Нордин (Åke Nordin) в град Йорншьолдсвик (Örnsköldsvik) в Северна Швеция. Днес непреходният, функционален и издръжлив дизайн на продуктите на компанията се радва на глобално присъствие и може да се намери в над 30 държави, една от които ще бъде и България. Заедно с Hanwag и Primus, Fjällräven е част от Fenix Outdoor AB.

Като компания, Fjällräven работи изключително в полза на природата, отнасяйки се отговорно както към човека, така и към дивите животни и околната среда. Fjällräven насърчава и вдъхновява хората да се наслаждават и пазят природата, както и да прекарват повече време сред нея.

Skisharki е основана през 2016 г. от любителите на приключенията на открито Румен Йорданов и Васил Илински. Компанията отваря първия си мултибранд магазин в София, с ясен акцент върху скандинавските марки, предлагащи трайно и устойчиво оборудване за живот на открито. Продуктите в магазина включват норвежкия специалист по вълна Aclima, шведския производител на ръкавици Hestra и най-големият скандинавски производител в сектора - Fjällräven. За по-малко от 2 години Fjällräven се превръща в най-популярната марка на Skisharki, надминавайки дори техните промоционални продажби и услуги за зимни обувки.

„Развълнувани сме да си партнираме с Fenix​​ Outdoor в изграждането на първия Fjällräven Premium Reseller магазин на Балканите - казва Румен Йорданов, съосновател и управляващ директор на Skisharki - този проект предоставя платформа за въвеждане на целия асортимент на Fjällräven в България и за поставяне на еталон за непреходна и дълготрайна екипировка на нашия пазар.“

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах