сп. National Geographic - Октомври 2020
National Geographic KIDS - Октомври 2020

България - фотографи на световно ниво

9.1.2019 г.

Не са един и два примерите за хора от фотографския бранш в България, които успяват да се реализират извън рамките на страната, да бъдат едни от най-титулованите и търсени фотографи в Европа и Америка, да печелят световни конкурси в различни категории, да участват в глобални агенции, чрез които да работят за световни брандове.

Българските фотографи участват активно в различни конкурси, които се провеждат както на територията на страната, така и извън нея. Водят различни уъркшопове, които напоследък са много популярни и посещаеми.

За българите Фото Форум продължава да бъде най-голямото и популярно фотографско общество. Мястото, от което са започнали своя път немалко от успешните фотографи. Това е и платформата, в която всеки може да качва своите снимки без значение от нивото си. Да получи ценна критика, да се ориентира на какво ниво са неговите умения и да използва предоставените му инструменти чрез сайта, за да се развива. В сайта присъстват и чужди автори – от Полша, Чехия, Италия, Македония и др.

Фото Форум организира инициативи, насочени както към любители така и за професионалисти. За начинаещи и напреднали дълги години се организират курсове, обучения, фестивали, а последната инициатива, която стартира през месец декември са Годишните Фотографски Награди, чиято цел е те да са един по-престижен конкурс включващ и професионални и любителски категории. Професионалните категории са тези, в които най-често се търсят професионални услуги, а любителските са хоби и артистично ориентирани.

Идеята за наградите е вдъхновена и от факта, че масово в пространството се правят конкурси, които са маркетингово ориентирани, което свежда нещата до конкретна обвързаност с фирмена кампания, маркетингова идея, докато целта на Фото Форум е това да е по-престижно и необвързано основно фотографско събитие.

Този конкурс е много добра възможност за представяне на портфолиото на участниците и показва нагледно актуалните постижения на фотографите през изминалата година.

Участниците в журито, което ще оценява фотографиите са над 30 специалиста от бранша и не само, като има и чуждестранно участие.

Регистрацията тече в момента и крайният срок, в който може да се регистрирате е 15 февруари.

Можете да научите повече за конкурса от сайта на събитието: https://ffawards.net/

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах