сп. National Geographic - Октомври 2020
National Geographic KIDS - Октомври 2020

Деян и Дарин Ангелови разказват “Приказка за Крали Марко”

8.1.2019 г.

Първият концерт за новата 2019 година от Фортисимо Фамилия е посветен на музиката, написана от български композитори. „Приказка за Крали Марко“ навлиза в много пъстра музикална тема. По традиция концертът ще се проведе в зала “България” в последната неделя на януари (27-ми) и започва в 11:30 часа.

В ролята на разказвачи ще влязат най-известните близнаци в българския театър - Деян и Дарин Ангелови. Братята се включват за втора поредна година в детската музикално- образователна програма. Още от деца те са потопени в изкуството и съзнават ясно колко е важно то да навлиза в живота на подрастващите от най-ранна възраст. Именно тук съвпадат вижданията им с тези на Фортисимо Фамилия.

„Когато децата слушат различни жанрове и стилове музика успяват да изградят свои лични предпочитания, които да не бъдат ограничавани от общо възприети норми, например че класическата музика е „трудна“ за слушане“- коментира Деян.

„Подходът в тези концерти е много забавен, иновативен и изцяло съобразен с етапите на детското развитие. При тези срещи децата обогатяват знанията си и любопитството им расте“ - споделя с нас своето мнение и Дарин.

В концерта освен яркото актьорско присъствие са включени и забележителни солисти. Теодосий Спасов и Георги Андреев ще вплетат по майсторски начин фолклорните си сола в концерта. А оркестърът на Софийската филхармония отново ще разкрие богатството на многопластовото звучене, този път под диригентската палка на Павел Златаров.

След „Приказка за Крали Марко“ в програмата на Фортисимо Фамилия предстоят концертите:

„#Отело“  - тийн концерт, 17 февруари, неделя, 19:00 часа

„Пролетно тайнство“ - мултимедиен концерт за възрастни, 24 март, неделя, 19:00 часа

„Шехерезада“ - детски концерт, 14 април, неделя, 11:30 часа

„Детска филмова музика“ - детски концерт, 19 май, неделя, 11:30 часа

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах