сп. National Geographic - Октомври 2020
National Geographic KIDS - Октомври 2020

Годината на прасето 2019

4.12.2018 г.

Това е последният знак в 12-годишния китайски зодиакален цикъл. В Китай свързват Прасето с честността, добротата и късмета.

Предстоящата година ще бъде време да се наслаждаваме на живота, на общуването с приятели. Най-добрият талисман за нея е златна или позлатена фигурка на прасе.

2019 г. ще премине под знака на земното прасе, което символизира богатството и късмета във всички сфери на живота, но особено в печеленето на пари и инвестициите.

Именно това китайско поверие е причината едни от най-старите запазени детски касички в Европа да са с формата на прасенце. Очаквано на този фон водещ благороден метал за годината ще бъде златото.

Традиционно Fibank предлага на своите клиенти сребърна монета от 1 тройунция с проба 999/1000 с многоцветно изображение „Година на прасето“ от Новозеландския монетен двор. През годините този тип монети, разпространяван от Fibank – официален представител на Новозеландския монетен двор, се наложи на пазара заради високото си качество и атрактивната опаковка.

За по-удобното и сигурно съхранение на всичките 12 монети от тази серия предлагаме луксозна кутия рамка, в която могат да бъдат показвани, поставени в капсули, за да доставят естетическа наслада на притежателите си.

За инвеститорите банката предлага златно и сребърно кюлче „Година на прасето“ на водещата швейцарска рафинерия ПАМП. Кюлчетата са украсени с авангардно двустранно изображение на покровителя на новата година по лунния календар, маркирани съгласно изискванията на Лондонската метална борса (LBMA) и пакетирани в сертификатна опаковка.

Златното кюлче е с тегло 5 г и най-висока чистота на метала – 999.9/1000, а сребърното е с тегло 1 тройунция (31.1035 г) и проба 999/1000. Какво по-добро начало за успешни инвестиции в предстоящата година на богатството и късмета?

Д-р Валентина Григорова-Генчева, директор „Злато и нумизматика“ в Първа инвестиционна банка.

Повече информация има в сайта на банката https://my.fibank.bg/GoldShop РЕКЛАМА

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах