сп. National Geographic - Октомври 2020
National Geographic KIDS - Октомври 2020

Извън видимото, почувствайте зимата!

3.12.2018 г.

Във вятъра, свирещ в комините, в снега и шепота в гората, в тишината и безкрайната белоснежна Пирин.

Хижите Безбог и Гоце Делчев са любими за почитателите на зимната планина. Те са удобни и топли- сигурен покрив при всякакви природни условия. Надморската им височина и уникалният микроклимат са с доказани ползи при профилактика и лечение на проблеми с горните дихателни пътища.

Далеч от шума, трафика и напрежението на града, тук можете да изпитате удоволствие от пълноценно прекарано време с хората, които обичате. Забравете за обвързаността си към съвременните технологични устройства, хвърлете заровете на старата табла с приятели вечер в столовата и играйте „не се сърди човече“ с децата. Вземете снегоходки за походи в близката околност- една невероятна възможност за спорт и здраве.

 

Ски писта Безбог е подходяща за начинаещи скиори и деца.

Трасето започва от подножието на връх Безбог и се разгръща в борова гора, така че няма рискове за изгубване и излизане извън пистата. Капацитетът и е съобразен с капацитета на обслужващия лифт. На пистата няма струпване на хора. Тя е с плавни наклони и ски път, заобикалящ стръмните участъци. Детската писта е при хижа Гоце Делчев. Обслужва се от два влека, а снегът се гарантира с оръдия за изкуствен сняг.

 

Ски и сноубордът са все по-достъпни спортове.

Във всички обекти на комплекс Добринище има оборудвани ски и сноуборд гардероби. С предварителна продажба на ваучери се предлагат 4-дневни ВИП пакети на най-добри цени. В добре организираното училище за ски и сноуборд се осъществява обучение в малки групи за деца и възрастни.

Ако екстремните условия на планината не за Вас, изберете хотел „Добринище“. На разположение на гостите са лоби бар, зимна градина-пицария и автентична механа с жива музика. Менюто е разнообразно, а сладкишите са собствено производство.


Полезна информация

Ски зоната е на 12-километра от гр. Добринище. Долната станция на лифта се намира на 1485 м н. в., в непосредствена близост до хижа Гоце Делчев. Междинната станция е на 1894 м н. в., а горната - на 2227 м н. в., до хижа Безбог. Лифтът преодолява денивелация от 742 м за 27 мин. (първи участък - 13 мин., втори участък - 14 мин.).Капацитет- 500 души на час.  

Телефон за информация и резервации за хижите Безбог и Гоце Делчев: +35974472120, което е рецепция на хотел „Добринище“.

Лифтът работи всеки ден и през всички годишни сезони от 8:30ч. до 16:15ч.

15:45ч. Последно качване от хижа Гоце Делчев
16:15ч. Последно слизане от хижа Безбог

За подробна информация посетете официалният сайт на комплекс Добринище:

www.hoteldobrinishte.com

 

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах