сп. National Geographic - Октомври 2020
National Geographic KIDS - Октомври 2020

Хигиена за отличници или как децата победиха микробите

26.11.2018 г.

Конкурсът „Хигиена за отличници“, който се провежда за трета година сред българските училища, привлече повече от 2000 ученици от над 160 учебни заведения в цялата страна.

Темата на конкурса за рисунки и колажи тази година беше „Как победих микробите вкъщи или в училище“. Децата от 1-ви до 4-ти клас заедно подготвиха своите проекти, с които показаха ангажираност и решимост за по-чисто и красиво настояще.

На 13 ноември след оспорвано състезание станаха ясни и водещите рисунки и колажи от общо 635-те кандидатствали на сайта на кампанията. За победители в конкурса бяха излъчени три училища, които ще получат професионално почистване и реновиране на тоалетните в учебните сгради. На всички училища от челната десетка ще бъдат осигурени продукти от Domestos и Cif, достатъчни за поддържането на чистотата за цяла година.

А всяко дете от класовете, участвали в кампанията, ще получи персонален подарък. За десетте отличени училища престои следващ вълнуващ етап, в който техните проекти: рисунки и колажи, ще се превърнат в специални опаковки на лимитирана серия продукти Domestos, а всяко от училищата ще получи своята индивидуална подаръчна кутия.

На 19 ноември отличените 10 творби бяха представени на специална изложба в Сердика Център в София. На откриването присъстваха победителите от столичното 105-о училище „Атанас Далчев“. Учениците от 4 г клас водеха в класацията почти през цялото време в конкурса със своя вдъхновяващ проект. Младите творци заявиха, че са победили благодарение на задружните си усилия и креативен дух. На изложбата всички присъстващи се запознаха с любимия на децата супергерой - Капитан Хигиена. Той беше подготвил поредица от образователни игри, за да покаже как най-успешно се води борбата с микробите.

Може да следите всички новини за кампанията в официалния сайт cleanschool.bg, както и във Facebook страницата на Cif & Domestos Bulgaria.

Вижте кои са класираните в ТОП 10 училища в нашата галерия.

  1. 105 СУ „Атанас Далчев“, София, 4 г клас
  2. 13 ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Перник, 2 б клас
  3. ОУ „Васил Левски“, Пловдив, 2 в клас
  4. ОУ „Никола Й. Вапцаров“, Разград, 2 в клас
  5. ОУ „Отец Паисий“, с. Мененкьово, общ. Белово, обл. Пазарджик, 3 клас
  6. ОУ „Проф. П. Н. Райков“, Трявна, 1 клас
  7. СУ „Христо Ясенов“, Етрополе, 2 б клас
  8. СУ „Емилиян Станев“, Велико Търново, 3 а клас
  9. СУ „Д-р Петър Берон“, Свиленград, 2 а клас
  10. НУ „Димитър Благоев“, Стара Загора, 2 а клас
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах