сп. National Geographic - Октомври 2020
National Geographic KIDS - Октомври 2020

Обявиха победителите в националния конкурс за карти „Преоткриваме България с ГИС“

18.11.2018 г.

На 14 ноември в София хотел Балкан се състоя официалното награждаване на победителите в националния конкурс за карти „Преоткриваме България с ГИС“.

Конкурсът е иницииран от ЕСРИ България по повод честването на юбилейния 20-ти Световен ГИС ден у нас. Той се организира в партньорство с Министерство на образованието и науката, Министерство на туризма, Министерство на културата и сп. National Geographic Bulgaria.

В рамките на един месец десетки организации и индивидуални участници изготвиха печатни и интерактивни карти със специално разработените апликации, разказвайки своята неповторима история, с помощта на ГИС технологиите. Всички карти бяха показани по време на конференцията „20 години проектираме света заедно“ пред близо 700 представители на над 150 организации, които взеха участие във форума.

На тържествена церемония по награждаване полковник Иван Инковски, председател на Военно-географска служба, доц. д-р Стелиян Димитров, катедра „Картография и ГИС“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и Евгения Караджова, управител на ЕСРИ България – официален организатор на Световния ГИС Ден в България, обявиха победителите и връчиха награди във всяка една от категориите на конкурса.

Отличените във всяка една от категориите в конкурса получиха едногодишен лиценз за водещия в света ГИС софтуер Esri ArcGIS Desktop; ваучер за пътуване до избрана дестинация на стойност 250 лв.; сертификат от ЕСРИ България за „Esri Map Expert“ и специализиран атлас със съвременни ГИС карти „Esri Map Book“. 

Всички интерактивни карти, които участваха в конкурса, могат да бъдат разгледани тук.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах