сп. National Geographic - Октомври 2020
National Geographic KIDS - Октомври 2020

Фортисимо Фамилия. Децата и класическата музика - Мисията възможна

5.10.2018 г.

Започва новият музикален сезон на Фортисимо Фамилия

В края на октомври в зала "България" се завръща най-любознателната и усмихната публика - детската, за първия концерт на Фортисимо Фамилия - "Спящата красавица" на Чайковски.

За поредна година любимите музикални приказки на Фортисимо ще обагрят сцената на концертен комплекс “България” и заедно със Софийската филхармония ще разкрият вълшебния свят на класическата музика пред хиляди деца.

Предстоят срещи с велики музикални пиеси и композитори. Нови истории, нови любопитни факти от света на класическата музика и нови герои. Този сезон от екипa на програмата отново са заложили на разнообразен музикален афиш с шест детски концерта, два за тийнейджъри и един образователен концерт за възрастни в програмата “Фортисимо Aкадемия”. Билетите са вече в продажба!

Програма на концертите:

"Спящата красавица" - за деца 28 октомври, неделя 11:30 часа

"Вивалди и Малкия Ото" - за деца 25 ноември, неделя 11:30 часа

"Музика от анимета" - тийнейджъри и възрастни 2 декември, неделя 19:00 часа

"Лешникотрошачката" - за деца 23 декември, неделя 11:30 часа

"Приказка за Крали Марко" - за деца 27 януари, неделя 11:30 часа

"#Отело"- концерт за тийейджъри - 24 февруари 19:00 часа

Фортисимо Академия - "Пролетно тайнство"- концерт за възрастни - 24 март, неделя 19:00 часа

"Шехерезада" - за деца 14 април, неделя 11:30 часа

"Детска филмова музика" - за деца 19 май, неделя 11:30 часа

Концертите на Фортисимо Фамилия винаги са напътствани от водещи артисти, които правят още по-достъпно съдържанието им, както за децата, така и за възрастните. Повече информация за детската музикално- образователна програма търсете на www.fortissimo.bg/family, както и във Facebook на Fortissimo Family.

Фортисимо Фамилия е музикална програма, създадена от маестро Максим Ешкенази, който заедно с музикантите на Софийска филхармония, вече осем години постигат мисията да привлекат младата и нова публика в концертната ни зала "България". Интересът към програмата нараства все повече през годините и концертите на Фортисимо Фамилия вингаи се провеждат пред пълни зали. А това доказва, че детската публика вече е спечелена за класическата музика. По време на концертите децата и техните семейства се запознават с музикалните инструменти, образоват се относно ключови понятия от класическата музика и именити композитори, чуват музикални съкровища, изпълнени от професионален оркестър. Но най-важен е фактът, че всичко е поднесено по достъпен, забавен и иновативен начин.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах