сп. National Geographic - Октомври 2020
National Geographic KIDS - Октомври 2020

Започна националната инициатива „Хигиена за отличници“ с Domestos

19.9.2018 г.

На 15 септември Domestos стартира националната инициатива под мотото „Хигиена за отличници“.

  • За трета година конкурсът „Хигиена за отличници“ е част от социалната ангажираност на Domestos в българските училища
  •  Кампанията има образователен характер и цели създаване на хигиенни навици от ранна детска възраст
  • Всички ученици от 1-ви до 4-ти клас са поканени в конкурса за рисунка или колаж на тема „Как победих микробите вкъщи или в училище“

На 15 септември Domestos стартира националната инициатива под мотото "Хигиена за отличници“. За трета година тя дава възможност на учители и ученици да се включат в каузата за поддържане и подобряване на хигиенните условия в българските училища. Насочена към най-малките ученици, кампанията цели също да изгради добри хигиенни навици на децата от ранна възраст.

„Хигиена за отличници“ покани над 1400 училища да участват в конкурс, чрез който могат да спечелят професионално почистване и реновиране на тоалетните в тях. За да достигнат посланията на кампанията до най-малките и да постигнат своя дълготраен ефект, Domestos избра достъпен и интригуващ за тях език, а именно езика на рисуването.

Конкурс за рисунка или колаж на тема „Как победих микробите вкъщи или в училище“

Конкурсът кани учителите заедно с техните класове да подготвят рисунка или колаж на тема „Как победих микробите вкъщи или в училище“. Проектите ще бъдат качвани на специално създадения сайт cleanschool.bg, където ще участват за спечелването на награди за училището и класа. В инициативата могат да се включат ученици от 1-ви до 4-ти клас, като проектите са групови и се кандидатства от името на целия клас.

Победители в конкурса ще бъдат три училища, избрани както следва: два от проектите, събрали най-много гласове от харесванията на сайта www.cleanschool.bg, и един проект, определен от жури, съставено от специалисти в областта на книгоиздаването и детските илюстрации. Трите училища победители ще получат професионално почистване и реновиране на тоалетните в учебните сгради.

Всички училища от челната десетка с най-много събрани гласове от сайта, включително първите три, ще получат продукти от Domestos и Cif, достатъчни за поддържането на чистотата за цяла година. Индивидуален подарък ще има за всяко дете от класовете, участвали в кампанията.

За да постигне дълготраен ефект, Domestos не само ще подобри хигиената в училищната сграда, но и ще проведе образователна кампания за учениците. Чрез метода на играта марката цели да възпита отношение, което да доведе до отлични резултати. Или казано иначе – хигиена за отличници.

Може да следите всички новини за кампанията „Хигиена за отличници“ в официалния сайт cleanschool.bg, както и във Facebook страницата на „Cif & Domestos Bulgaria”.

Domestos участва и в Клуб Малки откриватели - събитие на National Geographic Kids, което се състоя преди началото на учебната година в Борисовата градина в София. Там Капитан Хигиена по забавен начин показа на децата как да се справят с микробите.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах