сп. National Geographic - Октомври 2020
National Geographic KIDS - Октомври 2020

Есенен мотив

4.9.2018 г.

На 15 септември, планината притихва. С първия учебен звънец, залисани около школските програми, и възрастни, и деца влизат в часовия ритъм на деня и така незабелязано есента се промъква.

През септември все още зеленото омайва в палитрата на природата, но октомврийската гората е удивителна с богатствата на своите цветове. Денят е загадъчен - често с мъгли в ниското, но слънчев и топъл малко по-нагоре. 

Хижа Гоце Делчев е примамлива през този сезон. Коминът на уютната  столовата винаги пуши в очакване на посетители.  Разходката пеш в близката околност ще Ви възнагради с пълна торба с ароматни гъби: манатарки, сърнела, пачи крак, кладница, рижика, челядинки и др.  Посоките не са по-различни от летните, но всичко е много по-спокойно и вдъхновяващо. Излетите до местността Мочарата, до Междинната станция на лифта, до хижа Безбог и до Изворите са подходящи за всички възрасти.

Според местните хора преходите в Пирин са най-хубави през есента. Температурите са умерени през деня, слънцето не изгаря,  няма ги тълпите от туристи. Хижа Безбог е отворена и топла. Седалковият лифт работи всеки ден.

Есента е прекрасна в Добринище!

Резервирайте своята почивка в хотел „Добринище“,  хижите Безбог и Гоце Делчев на тел. 074472120. Насладете се на приказна природа, почерпете здраве и сили от сърцето на планината.

Очакваме Ви!

www.hoteldobrinishte.com , e-mail: hoteldobrinishte@yahoo.com

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах