сп. National Geographic - Януари 2021
National Geographic KIDS - Декември 2020

Езиковите школи в България с нов партньор – български стартъп създаде безплатна онлайн платформа за успешно учене на чужд език

22.12.2017 г.

След като стартира успешно с мобилното приложение, Worddio предлага и онлайн платформа, която e безплатнa за всички езикови школи в България и в чужбина. Worddio е иновативен и амбициозен проект, който съчетава най-ефективните методи за бързо учене на нови думи. Българският стартъп се развива в иновативна посока и чрез онлайн платформата си, мобилното приложение влиза под различна форма и в езиковите школи. Чрез работата си с езиковите школи, Worddio ще създаде спойката за по-динамично и успешно учене на чужд език – напълно безплатно!

Един от създателите на проекта – Иван Манев отбелязва, че Worddio единствено помага при обогатяването на речниковия запас. Чужд език се учи или на училище, в езикова школа или в чужбина. Съчетаването на езиков курс и Worddio е перфектният вариант и нашето желание е да пренесем процеса на едно доста по-модерно и адекватно ниво – чрез уеб базирана платформа, която опосредства и подпомага процеса на обучение в школите.

Създаването на Worddio решава няколко наболели проблеми, съпътстващи ученето на език – тези, с които се е сблъскал Иван Манев в своя опит. Приложението е предназначено за ползване от динамични хора, които да учат, докато са заети с нещо друго. Мобилното приложение на Worddio помага за запаметяването на думи, докато караме колело, пътуваме за работа, тичаме в парка…

Новият роден стартъп дигитализира и подобрява използването на картички с думи, като ги съчетава и с аудио възприятие, като по този начин решава и още едно съществено затруднение – правилното произношение. Всичките 34 езика в Worddio са озвучени от хора с майчин език, които произнасят всяка дума и фраза, а от нас се очаква да я чуем, произнесем, упражним и запомним.

„Идентифицирахме съществена нужда от дигитализиране на процеса на учене и в езиковите школи. Така ни хрумна да пренесем Worddio и в класните стаи. Развихме процесите по учене с платформата така, че да изискват минимален ресурс, а ползването ѝ е напълно безплатно!“, споделя Иван Манев. Уеб базираната платформа за учители предлага възможност на всеки преподавател или езиково училище да подреди чуждите думи в групи според материалите, по които преподават, урок по урок и стъпка по стъпка. Учителите имат възможност да генерират QR кодове за всяка библиотека, колкото на брой са учениците. След като те сканират този код от приложението на телефона си, могат да свалят създадената за тях подредба от думи напълно безплатно.

Другото е лесно – новите им думи са подредени урок по урок и те могат да ги учат бързо и неусетно и най-важното: с правилно произношение. Базата на Worddio разполага с над 7000 думи, записани от оригинални носители на речта на повече от 30 езика. И това е само началото!

За контакти и повече информация:

Яна Милошева, PR консултант

jmilosheva.pr@gmail.com 

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах