сп. National Geographic - Октомври 2020
National Geographic KIDS - Октомври 2020

2000 дървета бяха засадени в третата гора на „Моят зелен град”

2.10.2017 г.

Третата гора на екологичната инициатива „Моят зелен град“ намери своя дом в местността „Гьола“ край с. Клисура.

Стотици доброволци и служители от системата на Кока-Кола в България засадиха общо 2 000 фиданки зимен дъб и акация на площ от 4 декара, обезлесена вследствие на нанесените от корояд щети.

В съботния ден бяха организирани еко активности и за най-малките любители на природата, които засадиха своето дръвче и нарисуваха рисунка на тема „Моят зелен град“ в рамките на уъркшоп, организиран от дългогодишните партньори на кампанията Екопак България.

Tази есен “Моят зелен град” празнува своята десета годишнина с разнообразни дейнсти в подкрепа на околната среда в 18 населени места в България.

Бургас, Велико Търново, Пловдив, Самоков и Хасково са градовете, които ще станат част от инициативата през октомври. Основни партньори на тазгодишната кампания отново са Държавно горско стопанство - София, и „Югозападно държавно предприятие” ДП, благодарение на което беше реализирано осиновяването на първата гора на „Моят зелен град”.

През 2017 година еко-инициативата се осъществява с медийната подкрепа на Българска национална телевизия, сп. National Geographic, сп. Журнал за жената, www.rozali.com, www.actualno.com, www.iwoman.bg.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах