сп. National Geographic - Октомври 2020
National Geographic KIDS - Октомври 2020

Приключенско бягство от летните горещини в Боровец

26.7.2017 г.

В горещите летни дни, красивите склонове на Рила планина изкушават с предизвикателни скали, сенчески горски пътеки и незабравими гледки. Силните емоции в планината пък са гарантирани от Borovets Climbing & Мountaineering - новото попълнение в семейството на Боровец.

Професионалните им екипи, начело с експертите планинари Мартин Маровски и Виктор Варошкин ще ви  отведат до най-красивите места в Рила и ще ви предизвикат да откриете нови неподозирани таланти в себе си.  Два впечатляващи катерачни обекта - „Водохващането“ и „Скалата на иманяра“ очакват всички смелчаци, любопитни да се докоснат до планината по един нов начин.

Скалната формация „Водохващането“ е разположена на около 100м над коритото на река Мусаленска Бистрица и предлага 19 катерачни маршрута, екипирани за спортно катерене с болтове. Преобладават сравнително лесни маршрути с категория на трудност от 3а до 7a+. Обектът е удобен и приятен за катерене от напълно начинаещи до катерачи с относително средна проходимост. След достигане до „Водохващането“ добре поддържана пътека в посока юг извежда до другия катерачен обект „Скалата на иманяра“. Обектът е кръстен така, заради намерена стара, дървена, най-вероятно иманярска стълба, водеща до характерни скални ниши в средата на скалата. Мястото предлага добри условия за катерене и е особено подходящо през горещите летни дни. Обектът предлага 10 маршрута, като преобладават както лесни, така и по-трудни линии. Някои от маршрутите са от две въжета дължина. Категория на трудност от 3c до 7a+, 7b.

Предизвикателни траверси и виа ферати пък ще отведат по-опитните планинари в едни и от най-непристъпните и зрелищни алпийски местности в България.

За всички почитатели на планинското колоездене, тази година първият по рода си байк парк в България - Borovets Mountain Bike Park предлага седем обновени трасета - от предизвикателни даунхил трасета за опитните спускачи до cross-county и all-mountain пътеки,  подходящи за цялото семейство.

Да не забравяме и другите планински приключения в Боровец като конна езда, каяк, тандемен полет с парапланер и много други. Детският кът ще радва най-малките, а въженият град “Бороландия” отново очаква всички любители на дивите  предизвикателствата.

Летните приключения в Боровец ви очакват!

Научете повече в Адвенчър център Бороспорт, централно позициониран в хотел Рила, сайта на курорта www.borovets.bg и Facebook страницата  My Borovets.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах