сп. National Geographic - Октомври 2020
National Geographic KIDS - Октомври 2020

"Сподели усмивка"

17.7.2017 г.

Дирекция "Култура" на Столична община работи по проект "Сподели усмивка" в детски отделения и болници в София.

Актьори, музиканти и детски състави посещават малките пациенти в детските отделения и им изнасят програма. Стартирахме на 1-ви юни и вече имаме три срещи с децата.

Имаме нужда от още доброволци, които с творческите си умения да повдигнат духа на децата и да разнообразят ежедневието им в болничните стаи през лятото.

Идеята е този проект да продължи в домовете за деца без родители и нуждаещи се от специални грижи.

*****

По повод деня на детето, на 1 юни актьорът Ненчо Илчев весели децата в болница „Света София”. Той им показа фокуси и забавни игри.

С това празнично гостуване се постави началото на инициативата на дирекция „Култура” – „Сподели усмивка”, която има за цел да осигури културна програма и забавления за малките пациенти в столичните болници.

*****

На 8 юни деца пяха за деца като част от инициативата – детска вокална група „ДО РЕ МИ” и г-жа Ралица Тончева станаха част от инициатива „Сподели усмивка” и зарадваха малките пациенти от детското отделение на „Пета МБАЛ – София” с програма от детски песни.

Подкрепа и партньорство получихме от д-р Борил Петров, изпълнителен директор на „Пета МБАЛ – София” и на целия медицински екип от „Детско отделение”.

*****

На 14 юни в болница „Свeта София” се състоя среща на малките пациенти с оперните артистите Гиргина Гиргинова и Владимир Попов, които зарадваха децата с концерт, който ги разходи във вълшебния свят на класическата музика с изпълнения на популярни арии от Моцарт.

*****

На 6 юли във Втора градска болница се проведе събитие от инициативата „Сподели усмивка” на Дирекция „Култура” на Столична община.

Деца от образователен център „Медия” със своята ръководителка Катерина Димитрова и Маргарита Друмева от списание „Щъркел” зарадваха малките пациенти на детското отделение със забавно четене на приказки и детски песни. Катерина Димитрова подари на всяко дете книжка с приказки, както и картата на България.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах