сп. National Geographic - Октомври 2020
National Geographic KIDS - Октомври 2020

Фортисимо Фамилия излиза на бис в Двореца Врана

23.6.2017 г.

След като закриха сезона с градниозния спектакъл Оливър Туист, нашите приятели от Фортисимо Фамилия излизат на своеобразен бис в рамките на фестивала "Споделете музиката в Двореца Врана", организиран от Софийска филхармония.

На 1 юли музикалният разказ за най-нежния духов инструмент- „Приказка за флейта“, ще бъде разказан от солистката Цветелина Белева. Тя ще разкрие истинската красота, които носи звукът на флейтата. За да допълни музикалните и артистични й превъплъщения, на сцената ще бъде и прекрасната Ана Пападопулу, а диригент на концерта ще бъде Найден Тодоров.

На 2 юли предстои една оцветена в синьо история - „Приказка за обой“. Между нотите на която бродят смърфове, балерини и надарени с необикновен талант музиканти. Главният герой в нея ще бъде Обоят, роден в семейството на дървените духови инструменти. Той ще омае с ангелски глас зрителите, благодарение на гениалния Ясен Енчев. Артистичната част е поверена на Богдана Трифонова и Ангелина Гаврилова, а Павел Златаров ще дирижира оркестъра на Софийска Филхармония.

Освен двата детски концерта, в рамките на фестивала между 30 юни и 2 юли ще се проведат три вечерни концерта, включващи арии, симфонична музика, джаз, етно, барок, испански ритми. Основен акцент с програмата са произведения на Чайковски, Пучини, Верди, „Молитвата на тореадора“ на Торина, а Теодосий Спасов ще засвири на кавала си мелодии в нощта. Билетите на касите на зала „България“ и в мрежата на „Ивентим“.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах