сп. National Geographic - Май 2020
National Geographic KIDS - Май 2020

Jameson First Shot изпраща млади таланти да режисират в Холивуд

12.5.2017 г.

Стартира шестият поред световен конкурс Jameson First Shot. Победителите в състезанието ще седнат на режисьорския стол до световноизвестния продуцент Дейна Брунети и ще заснемат късометражен филм с популярния британски актьор Доминик Уест.

Звездата от сериала The Wire е поредното голямо име на световното кино, което се включва в предизвикателството - след Кевин Спейси, Уилем Дефо, Ума Търман, Ейдриън Броуди и Маги Джилънхол.

Платформата Jameson First Shot подкрепя талантливи хора, които имат невероятни истории за разказване, но все още не са получили възможност да реализират амбицията и потенциала си. 

В съзвучие с мотото на марката Jamеson - Sine Metu, което означава „без страх“, Jameson First Shot се обръща към младите режисьори, призовавайки ги да бъдат смели, прями и посветени на мисията да покажат това, което има значение за тях, да разкажат своите истории и в крайна сметка да направят филма, който винаги са искали.

В главната роля ще бъде самият Доминик Уест. А за да режисират в Холивуд, и то с подкрепата на опитен филмов екип, победителите в Jameson First Shot ще разчитат и на помощта на световноизвестния продуцент Дейна Брунети.

Брунети до този момент развиваше проекта с Кевин Спейси и общата им компания Trigger Street, но сега поема щафетата от своя партньор и ще седи редом до всеки от победителите на снимачната площадка, като им предоставя подкрепа, насоки и всичко необходимо, за да се възползват те максимално от тази невероятна възможност. 

Шестият поред конкурс Jameson First Shot е отворен за участници от САЩ, Великобритания, Ирландия, Канада, Южна Африка, България, Австралия и Израел.

Кампанията в България вече стартира с два специализирани уъркшопа на тема „Сценарно писане и режисура“. В ролята на ментори, в партньорство с кино фестивала CINELIBRI, влязоха легендарният режисьор Иржи Менцел и световноизвестният холандски писател Арнон Грюнберг.

Заявки се приемат от 4 април 2017 г., а крайният срок за подаване на готовите сценарии е 1 юни.

Правилата и цялата необходима информация могат да бъдат открити на www.jamesonfirstshot.com

ДОМИНИК УЕСТ за JAMESON FIRST SHOT: https://youtu.be/X0lgGY5bhFI

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах