сп. National Geographic - Юни 2020
National Geographic KIDS - Май 2020

Максим Ешкенази между класиката и джаза в два концерта през април

6.4.2017 г.

За концертът "Ритъмът на Америките" на 20 април Максим Ешкенази и Софийска филхармония са домакини на едни от най-актуалните имена в съвременната класическа музика - саксофонният квартет "Сигнум".

С младежката си енергия, убедителен талант и необичайни идеи те носят нов, свеж полъх на промяна в европейските концертни зали и фестивали от няколко години насам.

Четиримата музиканти Блаж Кемперле, Ерик Нестлер, Алан Лужар и Гуерино Белароса се срещат в Кьолн, където основават квартета през 2006 година. Получават образованието си в Кьолн, Виена и Амстердам. Носители са на множество награди от международни конкурси, между които тези в Лугано и Берлин. През 2013 година дебютират в Карнеги Хол, а в момента концертират в най-големите зали и фестивали на Европа, като Барбикан Център - Лондон, Концертхаус - Виена, Концертгебау - Амстердам, Palais des Beaux-Arts, Брюксел, Гулбенкян в Лисабон и много други.

Сигнум са част от екипа на D`ADDARIO. На 23 април от 11:30 часа пък е поредният спектакъл от програмата на Фортисимо Фамилия - „Приказки за саксофона", който ще пренесе малки и големи в музикалния свят на един от най-характерните и запомнящи се музикални инструменти- саксофонът.

На сцената на Зала "България" саксофонистът Димитър Льолев, заедно със своята джаз банда, ще запознае децата с прекрасния звук на различните видове саксофон - сопран, алто, тенор и баритон. По традиция приказките ще разкажат актьорите, които този път са Иван Юруков и Мая Бежанска.

Билети могат да се закупят на касата на Зала "България" и онлайн на eventim.bg.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах