сп. National Geographic - Юли 2020
National Geographic KIDS - Юли 2020

Обмяна на опит и добри практики между уролози на Он клиник България и Русия

3.2.2017 г.

Добрата новина е, че има нови възможности за подобряване на потентността.

Д-Р АНДРЕЙ СУПРУНОВИЧ е лекар-уролог с висша квалификационна степен Медикал ОН Груп в Санкт-Петербург - Русия, част от веригата Международни медицински центрове ОН Клиник, с над 140 филиала по света

Д-Р ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ е главен уролог направление СЕКСУАЛНИ ДИСФУНКЦИИ ОН Клиник - България

 За повече информация: www.onclinic-bg.com

Въпрос: Кои са най-често срещаните проблеми свързани с половият живот на мъжете, с които се сблъсквате във Вашата практика?

Д-р Андрей Георгиевич Супрунович: В днешно време при по-възрастните мъже основният проблем е ерктилната дисфункция. Също така доста разпространени са и заболяванията на простата жлеза: възпаление на простата жлеза-простатит, и доброкачествената хипер плазия. Нужна е обаче преди всичко правилна диагностика и по-нататък прилагането на адекватна терапия.

Д-р Георгиев, предполага се, че много от мъжете, които имат смущения, свързани с половия си живот, се притесняват да потърсят помощ. Какво бихте ги посъветвали?

На първо място бих ги посъветвал да дойдат на преглед. Няма нищо страшно, още повече, че това е за тяхното здраве. Не трябва да се притестняват, още повече, че сексуалните смущения са както всяко друго заболяване. Както не се притесняват да отидат на кардиолог, така могат да дойдат на преглед и при уролог. И не става въпрос само за сексуалното здраве, ние ще направим преглед и на простатната жлеза. Ще помогне във всяка сфера, свързана с мъжкото здраве. Така че, това е една инвестиция в качеството на живот и в това те да се чувстват пълноценни.

Какво сочи статистиката, често ли се наблюдават тези заболявания?

Д-р А.Г.Супрунович: Ако говорим за еректилните дисфункции, те започват след 40-50-годишна възраст, като с възрастта процентът на пациентите, които имат този проблем, се увеличава. Естествено това е свързано и с начина им на живот. Все по-честите заболявания, които са характерни за напреднала възраст - като проблеми със сърдечно-съдовата система, диабетът, който наблюдаваме все по-често в нашето общество, наднорменото тегло - са основните заболявания, които предизвикват еректилната дисфункция. При младите мъже продължителността на акта е по-характерен сексуален проблем. Това е смущение, което не се води като заболяване, това е тип нервна система. Но това не означава, че не трябва да бъде лекувано, защото може да влоши качеството на живота и отказване дори от секс. В нашата клиника успешно лекуваме всички тези заболявания. Стараем се да дадем най-доброто и пациентите ни да са доволни. Преждевременната еякулация е проблем, който се появява при 25 и 30% от пациентите. Няма конкретна причина за появата му, това е част от техния организъм. Въпросът е, че има лечение на този проблем и от нещо, което може да увреди тотално качеството на живот, ние можем да го възстановим и всичко да бъде наред.

Въпрос: А какво е бъдещето при лечението на тези заболявания?

Д-р А.Г.Супрунович: Добър въпрос! Медицината днес се развива с бързи темпове, като цяло се разширява спектърът от лечебното въздействие върху организма на човека. Предприемат се мерки за водене на здравословен начин на живот, подобряване на храненето, освобождаване от излишните килограми, възстановяване на хормоналния баланс. Към днешна дата основно в лечението на еректилната дисфункция се използва все по-широко и физиотерапията наред с медикаментозното лечение. Но е трудно да се предвиди какво ще стане в бъдеще, защото науката се развива с бързи темпове. Всичко, което е разработено досега и дава успешни резултати, ние го прилагаме в нашата практика. Следим непрекъснато за новите иновации и даваме на пациентите си индивидуално решение съобразено най-доброто за тяхното състояние. Но ще запазим и това, което преди това е давало резултат. За пациента най-важно е да има резултат от лечението. Когато мъжът сподели пред нас, че има проблеми с половия си живот, което дава отражение на връзката със съпругата му или с приятелката му, ние сме длъжни да разрешим проблема му. Най-важно е да го решим радикално, с което ще направим този мъж щастлив, пълноценен и отново позитивен. Никой не трябва да се страхува при идването си в клиниката, всички лекари имат нужната квалификация и ще помогнат на всеки индивидуално да се избави от проблемите си.

Въпрос: Вие ползвате и международния опит?

Д-р А.Г.Супрунович: Разбира се, участваме в различни конференции. В световен мащаб продължава изследването на инхибиторите, които вече повече от 10 години се използват. Има определени резултати при използването на дадена група препарати с по-голям, по-малък или среден ефект. Научните изследвания се обсъждат на конференциите, което ни дава възможност и на нас да повишаваме нивото на знанията си и да ги прилагаме в нашата работа в клиниката.

Д-р Георгиев, защо пациентите трябва да посетят именно Он Клиник?

Клиниката съществува повече от 12 г. в България, а по целия свят - повече от 20 г. Филиалите на Он клиник в България са в София, Варна, Бургас и Пловдив, и над 140 филиала по целия свят. Отбелязвам, че всеки пациент на Он клиник, започнал лечение в който и да било филиал по света, има възможност да продължи лечението си и в България, както и обратното. Методите са аналогични и напълно съвместими. Непрекъснато обменяме достатъчно голям опит при прилагането на методиката на еректилната дисфункция, а добрите практики да колегите от Он клиник по света са много важен фактор за успешното лечение. Виждали сме много пациенти, но те ни учат как да работим, учим се от ефекта на лечението. Сега се появи новата методика, която прилагаме в нашата клиника, което позволява да подобри ситуацията.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах