сп. National Geographic - Юли 2020
National Geographic KIDS - Юли 2020

20 000 лв. в Дарителската програма на Мото-Пфое

7.11.2016 г.

Проекти и инициативи за съхранение на природното многообразие и културно-историческата идентичност на страната ни могат да кандидатстват за финансиране в поредното издание на Дарителската програма на Мото-Пфое.

От 1996 г. насам програмата подпомага и популяризира проекти в етап на реализация. Ежегодно конкурсът подкрепя усилията на колективи и частни лица, които се грижат за околната среда и природните ресурси, за културната съкровищница и националната памет.

Основната цел на програмата е да насърчи социалната ангажираност в двете важни направления – екология и култура, като целенасочено поощрява също детско и младежко участие.

Кандидатстването в Дарителската програма е изключително лесно – попълнен кратък формуляр с целево описание на проекта, заедно с приложени илюстративни материали се изпращат до координационния център в София в рамките на посочения срок.

Регламентът и формулярът за участие са публикувани на сайта www.motopfohe.bg

До 18 ноември т.г. компанията-организатор Мото-Пфое приема неограничен брой проекти в двете направления екология и култура. Важно условие е проектът-кандидат да е в процес на реализация към момента на подаване на документите. Проекти, чиито автори са деца и младежи на възраст до 18 години, участват под ръководството на пълнолетни лица.

Общият награден фонд за 2016 г. е в размер на 20 000 лв. Ще бъде отличен един национален победител и ще се присъдят до две поощрителни награди. Оценката на проектите се извършва от експертно жури с председател д-р Петър Янков от Българското дружество за защита на птиците и членове – представители на министерствата на околната среда и водите, културата, науката и образованието.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах