сп. National Geographic - Юли 2020
National Geographic KIDS - Юли 2020

Международен фестивал за етнографски филм 2015

12.5.2015 г.

Започна петото издание на Международен фестивал на етнографския филм.

 До 16 май посетителите ще може да видят  документалните продукции, групирани около акценти като нематериално културно наследство, околна среда, родово-семейни връзки и отношения, глобализация, а 26-те гледни точки на изследователи и документалисти от 19 държави ще отведат зрителите на специфично околосветско пътешествие.

Специалният фокус е върху германската школа по визуална антропология, във връзка с което в България пристигат Беате Енгелбрехт и Ролф Хусман от Института за научни филми в Гьотинген. Очакват се още гости от Сърбия, САЩ и България.

 МФЕФ - София 2015 се организира от Сдружение за културни инициативи в партньорство с Катедра „Етнология" към СУ „Св. Кл. Охридски" и Академично етноложко сдружение, с финансовата подкрепа на Столична програма „Култура" на Столична община за 2015 г., Студентски съвет на СУ „Св. Кл. Охридски", Културен център на СУ „Св. Кл. Охридски" и Регионален център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО.

 

Събитията, част от програмата на фестивала се провеждат при вход свободен в Културен център G8, Софийски университет и Гьоте-институт.

 

За повече информация посетете: https://ifefsofia.wordpress.com/ или нашата  фейсбук страницата: https://www.facebook.com/InternationalFestivalOfEthnographicFilm

 

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах