сп. National Geographic - Март 2020
National Geographic KIDS - Март 2020
С много надежди за по-добро, с бляскави балове и благотворителност, се посрещала Новата година преди век във Велико Търново.
Новогодишният празник поставя началото на един красив, продуктивен и много щастлив период, в който много желания се сбъдват.
Денят на Свети Стефан се чества на третия ден след Рождество Христово – 27 декември. От времето на Апостол Павел насам всички наричат Св. Стефан пръв мъченик (първомъченик), защото е една от първите жертви на християнската вяра.
Първите пощенски коледни картички се появяват преди 176 години – през 1843 г. във Великобритания. В Германия те започват да се разпространяват широко в началото на ХХ век.
На 25 декември празнуваме Рождество Христово – Коледа, също позната като Божик или Божич. Това е един от най-големите църковни празници в християнския свят.
На 24 декември се събираме на Бъдни вечер. Наричаме я още Суха Коледа, Малка Коледа, Крачун, Детешка Коледа, Мали Божич, Наядка.
Aбонамент за 12 броя списание National Geographic само за 39,95 лв
Пет дни преди Коледа – на 20 декември почитаме Свети Игнатий Богоносец. С този празник започват Коледните празници.
На 10 декември (23 декември по стар стил) се навършват 113 години от героичната смърт на един от най-великите български революционери – Дамян Груев.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 4
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах