сп. National Geographic - Декември 2020
National Geographic KIDS - Декември 2020
Черният лешояд Ултрон, дарен на страната ни от белгийския зоопарк Planckendael, бе открит прострелян от бракониери в Кърджалийско.
Една от най-красивите горски пътеки около София води до Лозенския манастир „Свети Спас“, предпочитано място за разходка на много туристи.
На 24 май честваме Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. На този ден в България се отбелязва националния празник на просветата, културата и създаването на глаголицата от Кирил и Методий, известни още и като “Солунските братя”.
Международният ден на биологичното разнообразие е обявен, за да се повиши обществената осведоменост, ангажираност и подкрепа.
На 21 май почитаме Светите равноапостоли Константин и Елена.
Денят на Европа е празник на Европейския съюз, на единството и мира на стария континент.
На 6 май 2018 г. в посолството на Република България в Пекин постъпва информация от Тибетската алпинистка асоциация, че българският алпинист Боян Петров е в неизвестност от 3 май.
За пръв път в най-новата ни история няма да има парад по случай Деня на храбростта 6 май. Причината е пандемията от коронавирус, която връхлетя страната ни и промени из основи на нашия живот, въвеждайки редица ограничения.
Свети великомъченик Георги Победоносец (ок. 275-281 г. – 23 април 303 г.) е един от най-почитаните светци, мъченик за Христовата вяра в Източноправославната църква.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 4
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах