сп. National Geographic - Април 2020
National Geographic KIDS - Април 2020
Няколко събития ще се случат на Витоша през последния уикенд на август.
До септември следващата година се очаква да бъде разкрита цялата гробница Малтепе в землището на село Маноле край Пловдив, но отсега е ясно, че тя е заявка за световно археологическо събитие.
След сериозна подготовка, четирима ученици от български гимназии заминаха за Международната олимпиада по география iGeo 2018 в Квебек, Канада
Уникална късно антична гробница със стенописи е разкрита при ремонта на ул. „Московска“ в София.
Европейската Комисия одобри кандидатурата на България за регистрация на Странджанския манов мед като защитено наименование за произход.
И петимата ни национали се завръщат с отличия от Португалия. Отборът се прибра в неделя, 29 29.07, в 23:00 ч. с полет от Мюнхен.
За шеста поредна година се дава старт „Еко рали България”. Надпреварата е кръг от Световната купа на FIA за нови енергии и задвижвания.
Първият частен резерват в България – уникално място На 50 км от София има едно китно място – Шаварите, първият частен резерват в България.
Оловен печат, какъвто досега не е откриван в България, откриха археолози по време на разкопките на средновековната крепост Лютица, край Ивайловград.
Иранската столица Техеран бе тазгодишният домакин на Международна олимпиада по биология, най-престижното състезание по биология за ученици от цял свят.
16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
Страница 23
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах