сп. National Geographic - Май 2020
National Geographic KIDS - Май 2020

Папа Франциск е на българска земя

Самолетът на папа Франциск кацна на летище София, започна неговото официално посещение в България.

Самолетът на Светия отец кацна по-рано от предвиденото. Той беше посрещнат на летището от министър-председателя Бойко Борисов, който по-рано заяви, че визитата на папата е голяма чест за страната ни.

Първите думи на Франциск на наша земя бяха поздравление към България. Той заяви, че се радва да бъде на посещение в България и Македония. Папата е посрещнат с държавни почести в присъствието на премиера Бойко Борисов и гвардейците. Папата е придружен от внушителна делегация от 35 високопоставени прелати.

Главата на Римокатолическата църква е у нас по покана на българските държавни мъже – президента и премиера на страната. По това тази визита се отличава от посещението на папа Йоан Павел Втори, който беше у нас преди около 20 години по покана на тогавашния патриарх Максим и БПЦ.

Визитата на папа Франциск ще продължи два дни. Днес той е в София, където ще разговаря с първите мъже на страната, а по-късно ще бъде приет и от патриарх Неофит. От нашата столица се очаква папа Франциск да отправи сериозни послания за мир. Светият отец утре ще посети град Раковски, където има голяма католическа общност. Той ще отслужи меса.

На 7 май папа Франциск ще посети Македония. /БГНЕС

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах