сп. National Geographic - Юни 2020
National Geographic KIDS - Юни 2020

Фестивал на азиатската култура „Азия отблизо“ в Борисовата градина

2.7.2017 г.

В Борисовата градина днес 13 посолства на азиатски държави у нас ще открият първия по рода си у нас Фестивал за азиатската култура.

В 11.00 часа те ще посрещнат посетителите и ще представят над 30 различни атракции, чрез които всеки може да се запознае отблизо с магията на азиатската култура. Виетнам, Индия, Индонезия, Иран, Китай, Монголия, Пакистан, Палестина, Сирия, Тайланд, Филипините, Южна Корея и Япония ще представят традиционни танци, музикални изпълнения и екзотични ястия.

Над 120 участници ще посрещнат софиянци и гостите на столицата. Сред участниците ще видим „Кралиците на Ориента“, които ще представят красив и емоционален арабски танц.

Представители на Индонезия „Очарователните рози на архипелага“ ще изпълнят кечак танцов театър, танц с маски и танц, приветстващ гостите на фестивала – и трите произлизащи от Бали.

Другите традиционни танци са от Виетнам, Индия, Сирия, Тайланд и Филипините. Шампиони по зародилия се в Тайланд боен спорт муай-тай ще демонстрират майсторски умения.

Ще видим също и индонезийски, корейски и японски бойни изкуства. Всички тези атракции ще бъдат представени на лятната естрада в Борисовата градина.

В специален кът с открита кухня майстори готвачи ще демонстрират как се приготвят екзотични азиатски ястия, както и ще дадат възможност на всеки посетител да опита от приготвените блюда.

За децата са предвидени различни занимания, сред които китайски начин за изрязване на хартия, индонезийски игри, представяне на косплей герои от Япония и други. /БГНЕС

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах