сп. National Geographic - Февруари 2021
National Geographic KIDS - Февруари 2021
Мрачна приказка за Изтока от създателя на Шерлок Холмс за пръв път на български
Най-отровният октопод в света е част от постоянната експозиция на Природонаучния музей в Пловдив.
Днес ни застигна тъжната новина, че след трагичен инцидент в подножието на К2, планината е решила да запази Атанас Скатов завинаги при себе си.
Камера в гнездо на белоглави лешояди в Източните Родопи разкрива на живо интересни и вълнуващи детайли от живота на редките птици.
На 23 януари 1904 г. със Закон за университета Висшето училище в София е преобразувано в Български университет „Братя Евлоги и Христо Георгиеви от Карлово“. Първоначално най-старото висше учебно заведение у нас носи името на своите благодетели.
В деня на встъпване в длъжност на новия американски президент ви припомняме един материал на сп. National Geographic от януари 2009 г.
България е с едно от най-високите нива в ЕС на рециклиране на отпадъци от пластмасови опаковки. Това сочи последният доклад на Евростат.
Българският град Пловдив е сред 10-те най-древни, но процъфтяващи и продължаващи да се заселват градове в света, идентифицирани от турския вестник “Сабах”.
На 7 януари Православната църква чества Ивановден - денят на Св. Йоан Кръстител, който предрича идването на Иисус Христос и дава Свето кръщение (Богоявление) в река Йордан.
Графитът представя един от най-редките видове птици в България и емблематичен вид за района - белошипата ветрушка.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 1
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах