сп. National Geographic - Декември 2020
National Geographic KIDS - Декември 2020
Средновековната история на Европа е динамичен период, в който войната и дипломацията определят съдбините на народи, племена и цели региони.
„365 дни” се превръща в световна сензация
Излезе ново луксозно издание на „Гордост и предразсъдъци“, любима класика на поколения читатели от британската авторка Джейн Остин.
Издателство „Вакон“ представя „Моите сноуборд върхове“
Историята на първото българско спускане със сноуборд от осемхилядник
На 1 ноември честваме Деня на народните будители.
Учени и гости на Първия национален форум за съвременни космически изследвания видяха част от новоизграждащия се Софийски планетариум „Андромеда”.
Днес се навършват 125 години от откриването на паметника на Васил Левски в центъра на София. На 22 октомври 1895 г. паметникът на „един от най-идеалните ни герои“, както го определя княз Фердинанд I /1887-1918 г./, е официално открит.
На 19 октомври светата Православна църква почита паметта на всебългарския небесен покровител – преподобни Йоан Рилски Чудотворец.
Ситуацията с пластмасовите микрочастици във водите на Черно море не се отличава от тази в Средиземно море и Балтийско море.
Първото прекосяване на Атлантическия океан с гребна лодка от изток на запад през сезона на ураганите (юли – октомври). Това направиха българите Максим Иванов и Стефан Иванов.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 1
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах