сп. National Geographic - Юни 2020
National Geographic KIDS - Юни 2020
Доналд Тръмп с охота представя САЩ като най-великата страна на света – пише германската информационна агенция ДПА в коментар. - Пандемията с коронавируса обаче разкри слабостите на социалната система там.
В отсъствието на алтернативи основният фокус в борбата с болестта и разпространението й до момента е върху предпазното облекло, особено предпазването на устата.
Китайският град Ухан, глобален епицентър на пандемията с коронавируса, вдигна в края на март продължилите 76 дни ограничения.
„Светът никога повече няма да бъде същият” е често повтарящ се рефрен, след като коронавирусът доведе глобалната икономика до трескав срив. За мнозина това показа колко крехка е нашата цивилизация.
Стотици жертви на коронавируса се погребват в импровизирани братски могили край Ню Йорк.
Ако сутрин ядете много може да изгорите два пъти повече калории през деня.
Пушачите по-лесно се разболяват от Covid19 и рискуват по-тежко да прекарат заболяването.
COVID-19 наложи продължително затишие в населените региони на планетата, което бе отчетено от сеизмометрите на много континенти.
Пандемията от коронавирус ни накара да забравим за глобалното затопляне, но с приближаването на лятото възниква въпросът дали Европа е заплашена от повторение на рекордно високите температури от предишни години.
Анализ на събраните през 2017 г. от междупланетната станция „Касини“ данни позволиха на учените да обяснят, защо в горните слоеве на атмосферата на Сатурн е толкова горещо. Резултатите от изследването са публикувани в списание „Nature Astronomy“.
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Страница 9
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах