сп. National Geographic - Септември 2020
National Geographic KIDS - Септември 2020
Идващ от дълбочина 660 километра, легендарният диамант Хоуп вероятно се е образувал във вътрешната мантия на Земята.
Кандидатът за ваксина срещу Covid-19 ChAdOx1 се разработва от Оксфордския университет в Обединеното кралство, в сътрудничество с био фармацевтичната компания AstraZeneca.
Учени са установили, че гените, отговарящи за метаболизма на желязото, са свързани с продължителността на живота. Открити са и части от генома, които прибавят няколко години към живота на човека.
Би трябвало да ценим времето повече от парите и на това да се базират ежедневните ни решения, казва се в списанието Harvard Business Review. Както пише авторът на проучването, професорът от Харвард Ашли Уилънс, за жалост повечето от нас правят точно обратното.
Японската корпорация Mitsubishi Chemical е разработила найлонови пликове, които могат напълно да се разтворят в морска вода, съобщи японската обществена телевизия.
Първата книга на Джеймс Уаръм, „Две момичета, два катамарана“, притежава чар, който издържа на изпитанията на времето“ Том Кънлиф, sailmagazine
По книжарниците излезе „Памет и справедливост” на Даниела Колева – задълбочено проучване на начините, по които българското общество се справя с комунистическото си минало.
На пазара вече може да откриете втората част от епичната поредица „Жокери“, чийто редактор и съставител е авторът на сагата „Песен за огън и лед“ – Дж. Р. Р. Мартин!
Чешки изследователски екип си поставя за цел да разбере кои животни пораждат най-голям страх и отвращение сред хората.
Днес трябваше да започнат XXXII летни олимпийски игри. Вследствие на започналата Пандемия COVID-19 игрите се отлагат с една година. Токио ще е домакин на летни олимпийски игри за втори път след XVIII летни олимпийски игри през 1964 г. С този материал ви припомняме за провеждането на олимпийските игри в древността.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 8
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах