сп. National Geographic - Ноември 2020 - 15 години National Geographic България
National Geographic KIDS - Ноември 2020
Всичко е интересно в тази книга, но най-важни са няколко разказа. Те са ѝ дали заглавието „Велики времена“. Великите времена, това са годините на нашите борби за обединение и жестоките дни, последвали след тях. Участник във войната, Гривек познава покрай славата ѝ и скърбите, които тя носи със себе си. Но скърбите той описва не плачливо, а с твърда душа.
Симеон Радев
Изследователски екип от Япония установява колко време вирусът може да оцелее върху човешката кожа.
Открити са първи по рода си бебешки фосили от тиранозавър, съобщава Live Science.
Вече има няколко ваксини, които са във важната трета фаза на тестване и одобряването им до края на годината изглежда напълно възможно. Когато ваксината е налице опасността от коронавируса би трябвало да е изчезнала. Но дали е така?
Книгата ни отвежда в сърцата, умовете и традициите на културите и народите по света.

Далай Лама
По повод 90 години от смъртта на Фритьоф Нансен издателство „Вакон“ представя книгата „Нансен. Полярният изследовател, който искаше да промени света“
Хората от боливийското племе цимане се считат за най-здравите в света. От десетилетия те живеят в изолация и се хранят само с неща, които са отгледали, уловили и събрали.
Американски и бразилски учени са получили токсичен протеин от отровата на азиатската оса, който убива бактерии, устойчиви на известни антибиотици, и чрез генетична модификация го прави безопасен за хората.
Ново проучване на Университета в Пенсилвания, САЩ, доказва, че биоритъмът при жените и мъжете е различен. Резултатите са публикувани в журнала Science.
В Монголия, в пустинята Гоби, учени са открили останките от нов вид динозавър, съобщи в. „Дейли Мейл”.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 7
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах