сп. National Geographic - Септември 2020
National Geographic KIDS - Септември 2020
Излезе новата книга на AMG Publishing „Дървото на коприната“ от Джулиан Стокуин – исторически приключенски роман.
По книжарниците вече се намира „Законите на човешката природа” – най-новата книга на американския писател Робърт Грийн, дал на читателите си класики като „Майсторството”, „48-те закона на властта”, която предстои да излезе в ново издание, „Изкуството да съблазняваш” и др.
Заразените с Covid-19 са застрашени и от сърдечни проблеми, сочи изследване на учени от Франкфуртския университет, публикувано в журнала JAMA Cardiology.
Това лято от издателство „Емас“ ни поднасят една топла, дълбока история със северняшки привкус, но плод на италианско перо – „Островът на Немия“ от един от най-известните и награждавани детско-юношески автори в страната Гуидо Сгардоли.
Когато учените за първи път откриват вкаменелости на рогат динозавър, наречен Centrosaurus, в канадската провинция Алберта през 1989 г., те забелязват лошо оформена кост на крака, за която смятат, че е зараснала фрактура. При ново изследване е установено нещо различно.
Източно антарктическият леден пласт, в който се съдържа 80% от световния лед, може да е по-уязвим поради затоплянето, отколкото се смяташе досега.
По книжарниците излезе „Изкуството да бъдеш спокоен” от Райън Холидей – ментор на десетки успешни личности по света, ръководител на свръхпопулярни кампании за „Гугъл” и автор на хита „Твоето его е врагът”.
Японските макаци имат дълга история на развлекателни артисти и културни символи.
Американските щати, разположени по протежение на Атлантическото крайбрежие и Мексиканския залив, предстои да се сблъскат с най-лошото от прогнозирания активен и потенциално разрушителен сезон на ураганите.
Близо 75000 участници от Германия, Нидерландия и САЩ са се включили в проучване за оптимизма, най-голямото досега, резултатите от което неотдавна излязоха в журнала Journal of Research in Personality.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 7
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах