сп. National Geographic - Март 2020
National Geographic KIDS - Март 2020
По книжарниците вече се намира „Тялото. Наръчник за употреба” – най-новата книга на остроумния американски писател Бил Брайсън, любим на читателите с класики като „Кратка история на почти всичко” и „Записки от една голяма страна”.
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че скоро ще бъде обявена обществена поръчка за изграждането на мегапроекта „Истанбулски канал”, който ще свързва Черно море и Мраморно море, облекчавайки трафика през Босфора.
Коронавиусът стигна до САЩ и големите технологични компании като Google, Facebook и Twitter се готвят за него. Регионите на Калифорния и Сиатъл, където са централите на много компании, са особено засегнати.
Домашен любимец е прихванал „лека инфекция“ на COVID-19 от собственичката си, съобщава www.livescience.com. Малко вероятно е обаче кучетата да предават вируса на хора.
В момента ръкостискането не е популярно. Експертите съветват изобщо да не прибягвате до него. Различните страни намират различни решения за алтернативни поздрави.
През декември 1977 г. Общото събрание на ООН приема резолюция, с която обвява 8 март за Международен ден на жената, първоначално избран за Международен ден на работещите жени.
НАСА наема нов клас астронавти за мисиите си „Артемис“, чиято цел е да направят станция на Луната и да изпратят хора до Марс.
Според ОИСР – Организацията за икономическо сътрудничество и развитие епидемията от коронавирус застрашава световната икономика
Океанът покрива повече от 70% от повърхността на Земята днес, но преди повече от 3 милиарда години цялата планета може би е била покрита с вода.
На пазара вече може да откриете едноименното илюстровано издание за деца „Произход на видовете”
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 6
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах