сп. National Geographic - Септември 2020
National Geographic KIDS - Септември 2020
Излезе „Дамата в злато“ - новият роман от вече утвърдената колекция „Музи“ на издателство „Емас“.
Възможно е много от симптомите на бърнаута да преследват засегнатите дори години след лечението. Това сочи ново шведско проучване, което включва бивши пациенти от специална клиника за лечение на стрес.
Темата за ролята на жената през Средновековието, включително в българското държавно и етнополитическо пространство, набира популярност едва в последно време. Много въпроси намират своите отговори, макар все още наличните сведения да са оскъдни.
С разпространението на коронавирус в Иран плъзна и слух, че консумирането на алкохол може да убие вируса в тялото.
Огромните изправени камъни във външния кръг на Стоунхендж действат като усилвател и причиняват ехтене, за да подобрят речта и музиката в церемонии, провеждани хиляди години преди появата на съвременната акустика.
Руски учени вече разработват бъдещата навигационна система за Луната, като е предвидено в нея да бъдат включени най-малко 24 космически апарата.
Съдбата на краля със звезден глас оживява отново в новото издание на изчерпателната „Фреди Меркюри: Биография” от уважаваната журналистка Лора Джаксън (изд. „Сиела”, превод: Цветана Генчева).
Доскоро беше загадка защо перата на северноамериканския кълвач променят цвета си.
На пазара може да откриете мащабното изследване „Последният дуел” от Ерик Джагър, което съживява една забравена средновековна сага, в която двама рицари се изправят един срещу друг, а съдебните спорове се решават чрез битка.
Участници в експедицията на архипелага Нова Земя откриха нов проток, а на опитите изследователите да слязат за брега са попречили полярните мечки.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 4
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах