сп. National Geographic - Март 2020
National Geographic KIDS - Март 2020
0,7 процента тук, 5 процента там: Защо процентът на смъртност при пандемията от коронавирус са толкова различни
Улиците са пусти, това е всекидневието ни днес. От Рим до Ню Йорк през Париж 900 милиона души по целия свят са затворени в домовете си с надеждата да спрат пандемията на коронавирус, която вече е убила повече от 11 400 души и тресе световна икономика.
От близо 5000 години хората измислят различни почистващи продукти, но простата комбинация от сапун и вода остава едно от най-силните оръжия срещу инфекциозните болести, в това число и срещу новия коронавирус.
Руският орбитaлен апарат „Луна-26“ ще създаде триизмерна карта на Луната за избор на място за кацане на първите космонавти, разказва Анатолий Петрукович, директор на Института за космически изследвания на Руската академия на науките, пише РИА Новости.
Процесът на еволюция на новия коронавирус в човешкия организъм, а също така възникването на имунитет към него при 70% от населението на страната са естествените условия за прекратяването на пандемията.
Свободното приложение Got Paper? задава прости въпроси като „брой изхождания на ден“ или „изпишквания на ден“ и изчислява индивидуалната ви нужда от тоалетна хартия.
Данните от американското проучване са нови и изненадващи: една четвърт от всички сериозни случаи засягат хората на възраст от 20 до 44 години.
Обявяването на карантина в цял свят в дългосрочен план може да бъде по-опасно, отколкото свободното разпространение на коронавируса, смята Джон Йоанидис – епидемиолог, професор в университета в Станфорд.
Експерти от Виена поясняват
Новият коронавирус особено застрашава по-възрастните хора. Поради това в някои страни супермаркетите предлагат специално работно време за тях.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 4
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах