сп. National Geographic - Януари 2021
National Geographic KIDS - Декември 2020
На 21 декември Сатурн и Юпитер ще се сближат, те ще бъдат на най-близко разстояние една от друга от времената на Средновековието и това явление в небесната сфера се нарича „Коледна целувка“ (Christmas kiss), пише в. „Гардиън”.
Астрономите, търсещи признаци на живот отвъд Земята, са забелязали нещо необичайно:
необясним радио сигнал, идващ откъм най-близката звезда до Слънцето – малка червена звезда, на близо 4,2 светлинни години от него, наречена Proxima Centauri.
Прасета, които са генетично конструирани, за да не съдържат молекулата, която предизвиква алергии към месо, са одобрени от световната Агенция по храните и лекарствата (FDA), съобщи „Лив Сайънс“.
Южнокорейска гимназистка се заразява с Covid-19 само за пет минути, докато се е намирала на 6 метра разстояние от болен, сочи ново проучване.
Предците на завроподите, гигантски четириноги тревопасни динозаври, са ходели на два крака и са яли предимно месо.
Когато изключително масивни обекти се сблъскат жестоко, те излъчват вълни в пространство-времето, които отекват в космоса в продължение на милиарди години.
Дълго след случването на сблъсъка тези гравитационни вълни минават през земята - смятал Айнщайн.
Внимателен поглед върху работата на съвременния финансов свят стигна до смразяващо разкритие.
Легендарното BMW 507 е произведено в края на 1950-те – и то само 250 пъти.
Изминаха близо 50 години откакто стъпихме на Луната - тогава тричленният екипаж на мисията на НАСА „Аполо 17“ кацна на края на древно море от лава наречено Море на яснотата (Mare Serenitatis).
Богатите страни се презапасяват с ваксини срещу коронавируса, а хората, живеещи в бедните държави рискуват да бъдат лишени от тях, предупредиха правозащитници.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 4
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах