сп. National Geographic - Юли 2020
National Geographic KIDS - Юли 2020
Учени от Масачузетския технологичен институт в Съединените щати обясниха природата на класическите оптични илюзии, основани на възприемането на фона, пише РИА Новости.
Всяка година по време на лятното слънцестоене хиляди хора се стичат да наблюдават как лъчите на изгряващото слънце пронизват входа на Стоунхендж.
Европейският център за ядрени изследвания CERN задвижи планове за изграждане на нов 100-километров кръгъл суперколайдер, съобщи в. „Индипендънт“. За сравнение Големият адродед ускорител е с дължина 27 км.
Проучване на европейска агенция за запознанства сочи, че много хора ревнуват собствения си партньор.
В началото на кризата с коронавируса много хора се презапасиха с тоалетна хартия и производителите отчетоха ръст с до 700 процента. Учени изследват защо някои хора са по-склонни да купуват подобни продукти.
Световната сензация Коуди Макфейдън продължава в пета поредна книга разказа си за специален агент Смоуки Барет, която увлича читатели по цял свят в своето преследване.
Разликите в чувствителността при хората наполовина зависи от гените, сочи проучване. Гените ни също така определят дали реагираме по-положително или по-отрицателно.
Един въпрос тормози човечеството от поколения: има ли интелигентен живот отвъд нашата планета?
Издателство „Вакон“ представя книгата „Предпоследната крачка“
Историята на Кирил Николов – Дизела; от Богдан Русев
Рафаел Гроси, генерален директор на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ), стартира инициатива за повишаване на глобалната готовност за бъдещи пандемии като COVID-19.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 3
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах