сп. National Geographic - Април 2020
National Geographic KIDS - Април 2020
Това е е най-късият ден в годината, но началото на зимата бележи и началото на приближаването на слънцето към дългите топли дни на лятото.
Астрономи са регистрирали магнитна експлозия на повърхността на слънцето, различна от всичко, което са виждали досега.
Проучване доказва, че консумирането на кафе може да има положителен ефект върху теглото.
Първата част на символа на тосканския град Пиза е построена от архитект и скулптор Бонано Пизано през последната четвърт на ХIII век.
В луксозното издание на „Под различни небеса“ човешката история е не просто разказ за непрекъсната промяна, но и за неоспоримо развитие.
Учени от НАСА откриха обширен регион на Марс, където водата под формата на лед се намира само на 2,50 см под повърхността.
Ето един мит, който макар и да не ни се иска, е развенчан: домашните растения, въпреки че са очарователни, не пречистват въздуха.
Родината на този плод е Югозападна Азия и Югоизточна Европа. От около 3000 г. се отглежда в района на Каспийско море и в Северен Иран. Донесен е в Гърция около 700 г. пр. н.е., а в Рим – около 200 г. пр.н.е.
„Някъде там” на д-р Майкъл Уол – безпрецедентно пътешествие из дебрите на последната територия, Космоса – излезе на български /ИК „Сиела“/.
Boswellia се срещат в региони със суров, сух климат, които са разкъсвани от конфликти бедност и продаването на смолата е често единствения източник на приходи за много от хората в тези райони, което води до прекомерно източване на дърветата.
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
Страница 22
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах