сп. National Geographic - Април 2020
National Geographic KIDS - Април 2020
С настъпването на края на 2010-те поглеждаме назад към една ера изпълнена с открития.
Тъй като светът става все по-малко скептичен към предполагаем извънземен живот (не само поради усилията на привърженици на теории на конспирациите), е крайно време да се съгласува къде и как да се търсят извънземни – чрез пасивно регистриране на странни радиосигнали или удвояване на космическите сонди.
Жители на Катар, Бахрейн, емирството на Абу Даби в ОАЕ, югоизточна Саудитска Арабия и Оман за първи път от век и половина наблюдаваха почти пълно слънчево затъмнение, следващото подобно затъмнение може да бъде видяно в региона едва след сто години, съобщава РИА Новости.
Ако изпитвате затруднения да си спомните какво е станало в предишната нощ на пиянство, вероятно Музеят на махмурлука в Загреб е за вас.
Нашият район в Космоса се оказва доста населен от към планети. Астрономите са открили нова екзопланета само малко по-голяма от Земята, в орбита около звезда червено джудже, само на 66,5 светлинни години от нас.
Родното място на Христос е място с бурно настояще и ценно минало. Научете повече за него от книгата на Николас Блинко Bethlehem: Biography of a Town
Разликата в дължината между показалеца и безименния говори много за характера на любимия ни човек.
Учените предложиха модел, който обяснява естеството на сеизмичните вълни, преминаващи през Земята.
Немският психоаналитик и философ Ерих Фром търси отговор на този въпрос в емблематичната си творба „Изкуството да обичаш” /ИК Сиела/.
Според ново проучване сън, надвишаващ девет часа на нощ, може да повиши риска от инсулт с близо 25%.
14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
Страница 21
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах