сп. National Geographic - Април 2020
National Geographic KIDS - Април 2020
Учени установиха, какъв сняг вали на другите планети. Валежи от сняг под различна форма има не само на Земята. Учените са регистрирали още четири планети, на които падат люспи от снежинки и ледени отлагания, само че съставени не от вода, а от въглероден диоксид, титан, метан и желязо.
Може никога да не се научим да ходим по вода, но сега можем да караме колело по нея.
Хората с умерена физическа активност са по-малко застрашени от ракови заболявания, установиха учени от Националния институт по онкология на САЩ.
Популярността на здравословните храни и органични продукти се очаква да се покачи още повече през 2020 г. Според уебсайта Market Watch пазарът на здравословни храни ще нарасне с 5,7% в световен мащаб.
Възходът на интернет и социалните медии през това десетилетие създаде благоприятен климат за предположения, както шантави, така и изцяло правдоподобни.
През този век северноатлантическото течение може да промени посоката си, прогнозират учени от университетите в Грьонинген и Утрехт.
Тези стряскащи данни са, публикувани от британската организация Donkey Sanctuary. През слеващите пет години над половината от магаретата по света може да изчезнат. Защо?
С настъпването на края на 2010-те поглеждаме назад към една ера изпълнена с открития.
Двама от любимите герои от българския фолклор се завръщат в над 300 познати и непознати разказа в „Най-голямата книга за Хитър Петър и Настрадин Ходжа”
13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Страница 20
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах