сп. National Geographic - Октомври 2020
National Geographic KIDS - Октомври 2020
Гражданското неподчинение след смъртта на Джордж Флойд плъзна по света и на места протестиращите бяха посрещнати със сълзотворен газ, гумени патрони, електрошокови оръжия и други средства за контролиране на тълпите без да се отнемат човешки животи.
Ако не бяха наложени извънредните мерки щеше да има 530 милиона повече заразени с Covid-19
Дозите от потенциална ваксина за коронавирус, върху която работиха в Оксфордксия университет, са се удвоили до 2 милиарда.
Не само кината бяха затворени по време на кризата с коронавируса, продукции също не се правеха. Холивуд бе застинал в продължение на три месеца и сега заснемането на филми стартира отново.
Пет мита за алкохола
Всички жени са уязвими към едни и същи състояния по време на бременноста, които могат да доведат до смърт. Защо тогава смъртността сред афро-американките е толкова висока?
Ново американско проучване сочи, че горещият чай помага в борбата с килограмите.
В южния край на Мексико е открита гигантска, разпростираща се на повече от 1,5 км структура, за която изследователите твърдят, че може да представлява най-старият и най-голям паметник на древната цивилизация на маите, откриван някога, съобщава списание Nature.
Най-големият радиотелескоп в света – „Тянън” („Небесно око“), разположен в южен Китай, през септември ще започне да търси сигнали от извънземни цивилизации.
На разбираем език Огнян Димов разглежда различните механизми на несъзнаваното, при които модели от миналото биват пренасяни в настоящето и определят и бъдещото развитие на дадени взаимоотношения.
12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
Страница 19
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах