сп. National Geographic - Септември 2020
National Geographic KIDS - Септември 2020
В ексклузивно интервю лицето на американската реакция срещу Covid-19 предупреждава, че решението на Щатите да премахнат мерките е прибързано.
Учени от Харвардския университет създали и изпробвали върху мишки микрочастици, които позволяват на имунната система да се бори ефективно с туморните клетки, гласи доклад, публикуван на сайта на университета.
Най-вредните навици на хората по време на продължителната самоизолация заради пандемията от коронавируса са: преяждането, пиенето на по-големи количества алкохол и обездвижването, категорични са диетологът Александър Кириленко и имунологът Анатолий Устюшчов.
Новооткрита вкаменелост на опашка от гигантски хищник променя разбирането ни как и къде е живял този вид динозавър.
Мемоарът на Де Винд – единственият познат мемоар, написан в концлагера – рисува болезнената истина за това какво се е случвало зад познатите на историята стени.
Пандемията опустошава черните общности в САЩ и разкрива тежко наследство на неравенство.
Заедно с разрастването на пандемията се увеличават всевъзможни теории за конспирации, които намират благодатна почва в социалните мрежи.
Докато едни вече са в леглото, други още се движат из апартамента и си лягат едва призори.
Тъй като аутизмът е бил идентифициран за пръв път през 40-те години на XX в., изследователите се затрудняват да го обяснят.
Лекари от Пекин установяват, че мъжете и жените са еднакво често заразявани с новия вид коронавирус, но много по-често мъжете стигат до интензивно лечение и два пъти повече от жените умират от COVID-19.
12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
Страница 19
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах