сп. National Geographic - Януари 2021
National Geographic KIDS - Декември 2020
Американската космическа агенция НАСА възнамерява да построи база на Луната след 10-20 години, за да могат астронавти да провеждат изследване на лунния южен полюс за по-дълъг период от време.
Романът „Тайната на Диор” от Наташа Лестър преплита историята на модната икона Кристиан Диор със съдбите на три жени, хванати в ноктите на Втората световна война.
Малко са книгите за историята на българската столица, които могат да се мерят по увлекателност с „Тристахилядна София и аз между двете войни“ от Драган Тенев.
През тази седмица планетата Марс е в оптимални условия, за да бъде наблюдавана по-внимателно от астрономи, учени и аматьори.
В борбата срещу пандемията от коронавирус американското федерално правителство миналата седмица реши, че на ресторантьори може да се забрани да предлагат алкохол на места, където заразата се разраства, съобщи Business insider.
През юли 2019 г. рибари в Средиземно море на юг от Сардиния, Италия, случайно извадили мутант от дълбините. Уловена в мрежата им сред стотици други риби, акули и разнообразни морски обитатели била тъмноуста котешка акула (Galeus melastomus) – очевидно родена без кожа и зъби.
Днес отбелязваме Световния ден за защита на животните. Той се чества в Деня на Свети Франциск, покровител на животните.
Руските космонавти Анатолий Иванишин и Иван Вагнер, които са на борда на Международната космическа станция /МКС/, поздравиха жителите на планетата Земя с 63-ата годишнина от изстрелването на първия й изкуствен спътник, отбелязал началото на космическата ера.
Силата на човек може да варира от сезон до сезон, но пикът на когнитивната активност е през есента.
Жените играят все по-активна роля във въоръжените сили – служат на фронта във военни конфликти и като миротворци в горещи точки по света.
7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Страница 14
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах