сп. National Geographic - Март 2020
National Geographic KIDS - Март 2020
Стивън Хокинг е считан за един от най-ярките умове на планетата. Когато говори по дадена тема обикновено събира голяма аудитория.
Науката има някои лоши новини за любителите на хубавото вино. Според ново проучване на американски експерти, глобалното затопляне от само 2 градуса по Целзий може да доведе до свиване на винарските региони в света с повече от половината.
Администрацията в много китайски градове използва изкуствен интелект, за да следи гражданите.
Три века след началото на разкопките експертите все още не са сигурни какво точно е причинло смъртта на жителите в Херкулан - този някога процъфтяващ метрополис.
Корпусът на МКС е застрашен от корозия и понижаване на налягането на жилищните модули.
Акулите бродят из световните океани от стотици милиони години. За това време повечето от видовете почти не са се променяли. Но някои странни акули продължават да еволюират и са се научили да вървят.
Научете повече за първата планета в нашата Слънчева система.
Змиите китайски крайт и китайска кобра може да са оригиналният източник на новооткрития коронавирус, предизвикал огнище на смъртоносно инфекциозно респираторно заболяване в Китай тази зима, информира Си Ен Ен.
Общото между много от успешни хора е, че се опитват да си осигурят възможно най-спокоен сън.
Нека си представим днес да има 17 жени на един мъж. Това е сериозен дисбаланс, посочва Business insider. Точно така е било, преди 7000 години през неолита. Учени установяват защо Y хромозомата изведнъж е станала толкова слаба.
6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Страница 13
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах