сп. National Geographic - Януари 2021
National Geographic KIDS - Декември 2020
На пазара се появява новото издание на „Откраднато, обречено, опазено” от талантливата българска писателка и журналистка Искра Урумова, обединяващо трите сезона на една запленяваща самодивска история с непубликувани до момента откъси.
Директорът на Националната администрация по аеронавтика и космически изследвания на САЩ (НАСА) Джим Брайдънстейн вярва, че вероятността да се открият следи от живот на Марс в светлината на последните открития се увеличава. Той заяви това в събота на видеоконференция на Марсианското общество, съобщава ТАСС.
Всичко е интересно в тази книга, но най-важни са няколко разказа. Те са ѝ дали заглавието „Велики времена“. Великите времена, това са годините на нашите борби за обединение и жестоките дни, последвали след тях. Участник във войната, Гривек познава покрай славата ѝ и скърбите, които тя носи със себе си. Но скърбите той описва не плачливо, а с твърда душа.
Симеон Радев
Изследователски екип от Япония установява колко време вирусът може да оцелее върху човешката кожа.
Открити са първи по рода си бебешки фосили от тиранозавър, съобщава Live Science.
Вече има няколко ваксини, които са във важната трета фаза на тестване и одобряването им до края на годината изглежда напълно възможно. Когато ваксината е налице опасността от коронавируса би трябвало да е изчезнала. Но дали е така?
Книгата ни отвежда в сърцата, умовете и традициите на културите и народите по света.

Далай Лама
По повод 90 години от смъртта на Фритьоф Нансен издателство „Вакон“ представя книгата „Нансен. Полярният изследовател, който искаше да промени света“
Хората от боливийското племе цимане се считат за най-здравите в света. От десетилетия те живеят в изолация и се хранят само с неща, които са отгледали, уловили и събрали.
Американски и бразилски учени са получили токсичен протеин от отровата на азиатската оса, който убива бактерии, устойчиви на известни антибиотици, и чрез генетична модификация го прави безопасен за хората.
5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Страница 12
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах