сп. National Geographic - Юли 2020
National Geographic KIDS - Юли 2020
Над 100 кораба плават край американското крайбрежие в очакване на знак, че могат да се приберат.
Високата температура и влажност, както и пряката слънчева светлина, бързо унищожават новия коронавирус както във въздуха, така и на различни повърхности.
Сами вкъщи – без възможност за кино, ресторанти или срещи с приятели. Ситуацията става опасна, когато започнем да използваме алкохол, за да се справяме със стреса, казват психолози.
Камерата на High Resolution Imagine Science Experiment (HiRISE) на борда на сондата на НАСА Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) вече откри, че Червената планета е наистина странна.
Всяка десета преждевременна смърт в света е свързана със заседналия начин на живот, са изчислили британски учени.
В никоя друга страна досега коронавирусът не е взел толкова жертви на глава от населението колкото в Белгия. Има няколко причини за това.
Борбата срещу коронавируса е трудна поради много причини. Едната от тях е ограниченото ни познание за имунитета. Вирусите, причиняващи настинки поставят нерешими проблеми за изследователите. Ваксина или ефективна терапия за тях няма.
Мазнините на базата на насекоми са устойчива и здравословна алтернатива на маслото, според изследователския екип от университета в Гент, Белгия.
Патогенезата на болестта COVID-19 може да варира в зависимост от щама на неговия причинител – коронавирусът SARS-CoV-2, откриха изследователи от университета Жеджианг. Тяхното проучване е публикувано в портала MedRxiv.
Данте Фенолио е автор на книгата „Живот в мрака“, в която представя малки, странни същества, обитаващи места далеч от слънчевите лъчи. Той е успял да снима твари, които живеят навсякъде: от дълбоки морски води до подземни мрежи на термити.
5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Страница 12
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах