сп. National Geographic - Април 2020
National Geographic KIDS - Април 2020
Последният коронавирус, който тръгна от Ухан, Китай, помете целия свят. Хората обаче започват да си задават въпроса: този нов, всяващ ужас, вирус по-опасен ли е от останалите инфекциозни болести?
Фотограф заснема уникални кадри на галактиката над Южна Австралия.
Майсторски написан и несравним по размах на въображението, „Нощен патрул” от Сергей Лукяненко преплита митове и легенди и актуални реални събития в един завладяващ свят.
Група учени от Китай, САЩ и Германия откриха следи от динозаври, живели през юра, вторият период от Мезозойската ера, предаде РИА Новости.
Учените успяха да „дешифрират” генетичната информация за 38 вида ракови клетки, съобщава Би Би Си.
Някои хора превръщат правенето на кафе в наука. Специални зърна, идеалната температура, идеалното количество захар. Други го предпочитат чисто, без излишни украшения.
Питър Уорд – популярен в САЩ геолог и еволюционен биолог, заяви, че е много малко вероятно някоя планета да бъде в състояние да запази форми на живот освен Земята, поради множеството сложни геоложки и биологични взаимодействия.
Някои от най-редките и най-скъпи уискита влизат в продажба от днес на онлайн търг на частна колекция, притежание на покоен американски магнат на компания за бутилиране на безалкохолни напитки.
Повече от 30 шанхайски роботи бяха включени в работата в болниците в град Ухан – епицентър на разпространилия се в цял свят коронавирус. Те помагат на медиците да се борят със заразата, съобщава агенция „Синхуа”.
Остава загадка защо много интелигентни жени просто не могат да открият правилния партньор. Умните мъже от друга страна изглежда нямат подобен проблем.
5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Страница 12
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах