сп. National Geographic - Декември 2020
National Geographic KIDS - Декември 2020
Ето няколко метода, които картографите са използвали през вековете, за да създадат илюзия за дълбочина на картите.
В исторически план пандемиите често биват следвани от социални недоволства и протести – това твърдят двама италиански учени: Масимо Морели от Bocconi University и Рoберто Кенсоло от Ferrara Univeristy.
Докато САЩ се подготвят да върнат хората на Луната през това десетилетие, една от най-големите опасности, пред които ще бъдат изправени бъдещите астронавти, е космическата радиация, която може да причини трайни последици за здравето, от катаракта до рак и невродегенеративни заболявания.
Известният немски вирусолог Хендрик Щреек – директор на Института по вирусология в Бон, категорично се противопостави на налагане на повторна карантина като решение за справяне с евентуална втора вълна на пандемията от коронавирус в Европа.
Учени изобретиха камера, която се приближава до начина, по който виждат акулите, и разкрива как светят чрез биофлуоресценция.
На Земята диамантите се считат за ценни отчасти защото са много редки: съдържанието на диаманти в нашата планета е около 0.001 процента. На други планети във Вселената обаче те се срещат толкова често, колкото обикновените скали тук.
2020 година ни даде много поводи за тъга. Най-сериозният вероятно е пандемията от коронавирус. Но следващия път когато понечите да извиете ъгълчетата на устата си надолу, пробвайте обратното: усмихнете се широко.
Тленните останки на Александър Македонски се намират във Венеция в събора „Сан Марко“. Такава хипотеза представи британският любител историк Андрю Чаг – автор на книгата „В търсене на гробницата на Александър Велики”.
Публичното заклеймяване за неносенето на маски започна почти едновременно със самата пандемия от Covid-19.
Учени от медицинския факултет на университета в Питсбърг, ръководени от българин, са изолирали най-малката до момента биологична молекула, която напълно и специфично блокира COVID-19.
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Страница 11
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах