сп. National Geographic - Юли 2020
National Geographic KIDS - Юли 2020
Заедно с разрастването на пандемията се увеличават всевъзможни теории за конспирации, които намират благодатна почва в социалните мрежи.
Докато едни вече са в леглото, други още се движат из апартамента и си лягат едва призори.
Тъй като аутизмът е бил идентифициран за пръв път през 40-те години на XX в., изследователите се затрудняват да го обяснят.
Лекари от Пекин установяват, че мъжете и жените са еднакво често заразявани с новия вид коронавирус, но много по-често мъжете стигат до интензивно лечение и два пъти повече от жените умират от COVID-19.
Jenner Institute в Оксфордксия университет започва клинични тестове с хиляди участници за ваксина срещу новия вид коронавирус.
NASA планира да разбие летателен апарат в астероид, за да тества как може да спасим света
Северноевропейците може да не успеят да посетят плажовете на Средиземно море това лято заради коронавируса, но дали техните правителства ще подкрепят опустошения туристически сектор в южната част на Европа?
Телескопът Хъбъл е изстрелян на орбита на 24 април 1990 г., преди 30 години , и в чест на това събитие беше публикувана снимка от далечния космос.
Китайски изследователи успешно тестват ваксина срещу коронавирус върху маймуни, съобщават няколко шведски медии, позовавайки са на научна платформа.
В неделя известни астрономи от цял свят обсъдиха въпроса къде може да има извънземни организми и как ще ги намерим? Дискусията се състоя онлайн поради коронавируса.
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Страница 11
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах