сп. National Geographic - Юни 2020
National Geographic KIDS - Юни 2020

Безос е на път да стане първият в света трилионер

17.5.2020 г.

Джеф Безос ще стане първият в света трилионер, прогнозират експерти заради резкия скок на акциите на компанията му Amazon. Според техните изчисления това ще стане през 2026 година.

Джеф Безос се оказа единственият от първите 10 милирадери в света, чието състояние е нараснало от началото на 2020 година.

Докато повечето компании и индивидуални предприемачи по света търпяха финансови загуби заради коронавирусната пандемия, 56-годишният Джеф Безос, който е най-богатият човек в света, продължава да увеличава доходите си.

Тези дни Forbes съобщи, че само за един ден състоянието на Безос се е увеличило с 6,4 милиарда долара и вече достигна 138 милиарда долара. Резкият скок на богатството му се дължи на рекордния ръст на акциите на корпорация Amazon – стойността им се увеличи с 5,3 процента. Сега една акция на компанията струва е 2238 долара. Акциите пък скочиха нагоре, заради пандемията, по времена която се появи нараснало търсене на онлайн стоки и доставки. Американците започнаха да купуват в интернет магазините дори тоалетна хартия.

Нарасна състоянието и на бившата му съпруга Макензи, която след развода получи 4% от акциите на компанията. Нейното богатство се увеличи с 2,2 млрд. долара и вече представлява 44,8 милиарда долара. /БГНЕС

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах