сп. National Geographic - Май 2020
National Geographic KIDS - Май 2020

Драстични мерки срещу коронавируса: Google, Amazon и Facebook изпращат служителите си да работят от вкъщи

9.3.2020 г.

Коронавиусът стигна до САЩ и големите технологични компании като Google, Facebook и Twitter се готвят за него. Регионите на Калифорния и Сиатъл, където са централите на много компании, са особено засегнати.

Към днешна дата в САЩ е съобщено за 231 случая. 14 души от тях са загинали от вируса COVID-19. За да предотвратят разпространението му много от големите компании затварят офисите си и се обръщат към служителите си с молба да работят от вкъщи.

Facebook препоръчва служителите в централата в Сан Франциско да работят от вкъщи. Facebook затвори офисите си в Сиатъл след като служител се оказа с положителна проба за вируса.

Amazon също е инструктирала служителите си в Сиатъл и съседен Белвю да работят от вкъщи, съобщава CNBC. Засегнати са общо 2000 служители.

По-рано през седмицата компанията потвърди, че двама от служителите в Сиатъл са дали положителни проби и са под карантина. В Италия двама от служителите на Amazon също са заразени с вируса.

Според онлайн медията Geek Wire, Google предприемат подобни мерки и позволяват на служителите си във Вашингтон и Калифорния да работят от вкъщи. Освен това вече са забранили посещенията в офисите си във Вашингтон. Twitter също е помолил 5000 от своите служители да работят от вкъщи.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах