сп. National Geographic - Януари 2021
National Geographic KIDS - Декември 2020

Първият космически хотел трябва да бъде довършен през 2025 г.

11.9.2019 г.

Gateway Foundation проектира първия в света космически хотел, който ще носи името Von Braun Rotating Space Station.

Луксозният хотел ще бъде завършен през 2025 г. и се основава на идеята на космическия инженер и космически архитект Вернер фон Браун от 1950-те.

Хотелската част на космическата станция ще може да посреща 100 госта седмично и ще разполага с ресторанти, киноекрани, ниско-гравитационен баскетбол, батути и стени за катерене.

„Един ден пътешествие в космоса ще бъде дестинация като пътуване с круиз или екскурзия до Disney World“ казва главният архитект на проекта Тим Алаторе.

Космическата станция ще се състои от въртящо се колело с диаметър от 190 метра, което генерира луноподобна гравитационна сила. Космическата станция ще бъде оборудвана с технология, подобна на тази в Международната космическа станция, но изкуствената гравитация би трябвало да направи кратко и дългосрочните предстои много по-приятни.

Според Gateway Foundation на космическата станция ще могат да живеят 400 души. Някои модули ще могат да се продават като частни резиденции или да се отдават на правителства за изследователски цели. Останалите ще се ползват за хотел.

Хотелът ще има същите удобства както луксозни хотели в Ню Йорк, Токио и Парж. „Ще има и много предложения като ресторанти, барове, музикални и филмови представления, както и обучителни семинари“, казва Алаторе.

Освен смайващата гледка към Луната, космическата станция също така ще бъде оборудвана със съоръжения за кейтъринг и бани с добре функциониращи тоалетни, благодарение на изкуствената гравитация.

В дългосрочен план Gateway Foundation се надява да може да предлага „екскурзии“ до други станции или до Луната.

Станцията  Von Braun е само първата част от плана на фондацията да предлага настаняване в космоса. До 2030 г. още две космически станции ще бъдат пуснати в орбита, което ще направи възможно реализирането на 10 000 посещения годишно. Компанията чака SpaceX или Virgin Galactic да направят възможни търговските космически пътувания.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах