сп. National Geographic - Юли 2020
National Geographic KIDS - Юли 2020
Имунитетът към коронавирус при много пациенти може да изчезне в рамките на месеци.
Дълго време не бе възможно на картата да се локализира потъналият континент Зеландия. Учени от американския институт GNS Science вече са успели да уловят контурите му.
Астронавти ще могат да кацнат на Луната през 2024 г.
Една чаша червено вино вечер, редовна бира след работа и между другото – една-две водки – алкохолът е доста по-опасен отколкото смятате, пише Business insider.
Нийл Геймън припомня, че свободата на словото, на мислите и на мечтите е основната движеща сила на света, индивидите са тези, които създават бъдещето, а четенето и съществуването на библиотеките са двигателите на въображението.
Птиците имат свой начин да пазят главите си.
Носителят на Нобелова награда за икономика предлага алтернатива за решаването на някои от най-наболелите световни проблеми.
Писателят създава ярък портрет на един разпадащ се свят и повдига въпросите за социалното пробуждане и размиването на границите на моралното.
Ново проучване, публикувано в медицинския журнал JAMA, установява че хората на средна възраст и нагоре, които консумират алкохол умерено, изглежда се справят по-добре в когнитивно отношение от онези, които въобще не пият, съобщава Business insider.
Историята на града е разказана през биографията на арх. Любомир Нейков – забележителна фигура в столичната архитектура, чиято творческа кариера обхваща периода от 30-те до 80-те години на XX век.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 1
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах