сп. National Geographic - Април 2020
National Geographic KIDS - Април 2020
Не за пръв път светът е нападнат от пандемия. Само през последните 20 години стотици хиляди хора загинаха от вируса SARS, от eбола и свинския грип.
Икономическите щети причинени от кризата с коронавируса ще струват стотици милиарди евро. Социалният живот е парализиран за неопределено време. Колко дълго можем да издържим в това оттегляне?
На 2 април отбелязваме Международният ден на детската книга.
Световната здравна организация все още препоръчва на хората да не носят маски за лице, освен ако не са болни с Covid-19 или се грижат за някой, който е болен, предаде Си Ен Ен.
Ваксина, използвана срещу туберкулоза, се тества от здравни служители в Мелбърн за ефективност срещу коронавирус.
Едно градче в епицентъра на епидемията в Италия няма нито един заразен
Технологичният гигант Алибаба разработва алгоритъм, който може да диагностицира Covid-19 с помощта на компютърна томография на белите дробове в рамките на 20 секунди – докато на лекар за същото са нужни 15 минути.
Американската фармацевтична компания Abbott Laboratories твърди, че е разработила тест за коронавирус, който показва резултатите в рамките на минути
Жените-учени са много упорити. Особено когато става въпрос за развенчаването на митове за легендарни красавици от миналото.
Главният здравен инспектор на САЩ Джеръм Адамс вчера призова гражданите да продължат да даряват кръв, тъй като запасите на страната намаляват заради страха, предизвикан от пандемията на коронавирус.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 1
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах