сп. National Geographic - Октомври 2020
National Geographic KIDS - Октомври 2020
Историческият опит да се вземат проби от астероида Бену може да даде информация за произхода на нашата Слънчева система - и за самия живот.
В края на миналата седмица два зубъра пристигнаха в Източните Родопи. Новите попълнения са дарение от два европейски зоопарка - унгарския зоопарк „Сощо“ край град Ниредхаза и Братиславския зоопарк в Словакия.
На 20 октомври в Дом на киното, София се състоя премиерата на книгата.
На пазара се появява новото издание на „Откраднато, обречено, опазено” от талантливата българска писателка и журналистка Искра Урумова, обединяващо трите сезона на една запленяваща самодивска история с непубликувани до момента откъси.
Директорът на Националната администрация по аеронавтика и космически изследвания на САЩ (НАСА) Джим Брайдънстейн вярва, че вероятността да се открият следи от живот на Марс в светлината на последните открития се увеличава. Той заяви това в събота на видеоконференция на Марсианското общество, съобщава ТАСС.
Всичко е интересно в тази книга, но най-важни са няколко разказа. Те са ѝ дали заглавието „Велики времена“. Великите времена, това са годините на нашите борби за обединение и жестоките дни, последвали след тях. Участник във войната, Гривек познава покрай славата ѝ и скърбите, които тя носи със себе си. Но скърбите той описва не плачливо, а с твърда душа.
Симеон Радев
Изследователски екип от Япония установява колко време вирусът може да оцелее върху човешката кожа.
Открити са първи по рода си бебешки фосили от тиранозавър, съобщава Live Science.
Вече има няколко ваксини, които са във важната трета фаза на тестване и одобряването им до края на годината изглежда напълно възможно. Когато ваксината е налице опасността от коронавируса би трябвало да е изчезнала. Но дали е така?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 1
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах