сп. National Geographic - Януари 2021
National Geographic KIDS - Декември 2020
Люксембург ще стане първата държава в света, в която общественият транспорт ще бъде безплатен от 1 март, с цел да насърчи хората да се откажат от колите си.
Екологичните организации в 5 балкански държави организират съвместен протест срещу мръсния въздух на 28 февруари.
Необичайно високи температури бяха отчетени на Антарктическия полуостров
Бразилският фотограф Себастио Салгадо и съпругата му Лелиа Делуиз Уаник Салгадо поставят на началото на уникална инициатива, съобщава Business insider.
Глобалната цена на замърсяването на въздуха, причинено от изкопаеми горива, е 8 милиарда долара на ден, или приблизително 3,3% от целия икономически добив в световен мащаб, заяви център за изследване на околната среда.
Службата за националните паркове има над стогодишнина история – разгледайте владенията й.
Всяка година на 2 февруари се отбелязва Световният ден на влажните зони.
Екип учени от австралийския университет „Монаш“ са направили пробив в разработването на литиево-серните батерии и те скоро ще бъдат на пазара.
Малайзия изпрати обратно 150 контейнера с пластмасови отпадъци в 13 предимно богати страни след третото тримесечие на миналата година, като министърът на околната среда предупреди в понеделник, че тези, които искат да превърнат страната в кофа за боклук на света, могат само да „мечтаят“.
„Апокалиптична“ прашна буря, градушки и порои връхлетяха засегнатите от сушата райони на Австралия през уикенда, като гръмотевици и гигантска градушка удариха източното крайбрежие, докато екстремните метеорологични модели се сблъскаха в опустошената от огън държава-континент, пише АФП.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 6
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах