сп. National Geographic - Януари 2021
National Geographic KIDS - Декември 2020
Разгледайте пейзажите, богатите култури и живописни животни
QASR EL YAHUD, Израел. Типичен ден на брега на река Йордан. Поклонници от цял свят слизат от туристическите автобуси.
Според проучване около един на всеки осем смъртни случая в ЕС е свързана със замърсяването на околната среда.
Доскоро беше загадка защо перата на северноамериканския кълвач променят цвета си.
Международният съюз за опазване на природата обяви, че суматранаските и борнейските орангутани са критично застрашени и са пред изчезване. На 19 август отбелязваме Световния ден на орангутана.
От 2012 година на 12 август се отбелязва Световният ден на слона – време да почетем големите интелигентни животни и да се замислим за тежкото положение, в което се намират.
Малдивският архипелаг в Индийския океан включва 1 192 острова. През 1992 г. правителството добавя още един – изкуствено направен, който да служи като сметище и където се изхвърлят по 500 тона боклук всеки ден.
Протестите срещу добив на полезни изкопаеми и обезлесяване, водни електроцентрали и големи ферми са опасни на много места по света.
За шерпите Еверест е свято място, заслужаващо уважение, но популярността му го съсипва. Слава богу планинарската общност и други организации се опитват да възвърнат предишната му слава.
Над 400 млн. души живеят в долината на Ганг, където големите реки Ганг, Ямуна и Гхагхара биват подхранвани от хималайските притоци
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 3
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах