сп. National Geographic - Септември 2020
National Geographic KIDS - Септември 2020
През 1999 г. Министерството на околната среда и водите определя 28 май за Ден на парковете в България.
Няколко милиона тона пластмасови отпадъци навлизат в океаните ни всяка година – с разрушителни последици за околната среда.
Международният ден на биологичното разнообразие е обявен, за да се повиши обществената осведоменост, ангажираност и подкрепа.
На 26 април 1986 г. в съветската Чернобилска атомна централа става най-голямата ядрена авария в историята на човечеството.
„Аз съм на върхa!" Тази фраза, която алпинистите от българската експедиция чуват по радиостанцията в 18:15 ч. местно време в базовия лагер, ознаменува цяла поредица от забележителни събития.
Режимът на карантина, въведен от много страни за борба с Covid-19 има „странични ефекти“.
Намаляването на трафика, спирането на индустрията и другите икономически дейности рязко понижи в пъти нивата на азотен диоксид, като това даде възможност да погледнем как би изглеждал света без толкова усилено замърсяване на въздуха.
В хода на историята потопи, горски пожари, земетресения и вулкани – както и експанзивни цивилизации и завоевателни армии – трайно са променяли съкровени пейзажи и са разстройвали цели общества.
Въведените ограничения за придвижване и различни дейности заради коронавируса намалиха замърсяването на въздуха в цяла Европа, показват сателитни снимки.
Системен мониторинг на домашното врабче за последните години показва, че популацията му силно намалява.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 3
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах